Logo hartvanzuidplas.nl

Speler Moordrecht slaat tegenstander gebroken kaak

  •   362 keer gelezen

Moordrecht - Voetbalvereniging Moordrecht is zaterdag opgeschrikt door een nieuw incident. Bij de wedstrijd tussen de eerste teams van Moordrecht en Ammerstol sloeg een speler van de thuisploeg een tegenstander een gebroken kaak.

De bezoekers weigerden daarna verder te spelen, waarop het duel werd gestaakt. Toen de gealarmeerde politie ter plaatse kwam, was de dader al sportpark 't Lage ontvlucht. Hij zal door de club worden geroyeerd als lid. Ook is tegen hem aangifte van mishandeling gedaan.

Het slachtoffer werd zondag geopereerd. Zijn kaak was op twee plaatsen gebroken, ook verloor hij een voortand. De dader had kort daarvoor bij een opstootje een rode kaart gehad vanwege een kopstoot jegens een andere speler van Ammerstol. "Wij betreuren het incident ten zeerste", zegt interim-voorzitter Ton Redegeld in een reactie. "Op dit moment vindt uitgebreid intern onderzoek plaats, we hebben contact met het bestuur van Ammerstol."

Twee weken geleden werd op sportpark 't Lage bij een jeugdwedstrijd tussen Moordrecht en DONK een scheidsrechter van de thuisploeg gemolesteerd. Vóór de wedstrijd Moordrecht-Ammerstol moest zaterdag de hulp van de politie worden ingeroepen om onrust bij een jeugdwedstrijd. Het betrof hier een groep niet-leden.

Meer berichten