Keepers Niels Heijkoop. (foto: archief HvH)

Vrije trap helpt Groeneweg langs PVCV

Algemeen 366 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Groeneweg heeft zondag zijn tweede opeenvolgende overwinning geboekt in de tweede klasse. Een week na de eclatante 6-0 zege op ESTO ging PVCV uit Vleuten in Zevenhuizen minder makkelijk opzij: 2-1.

Het beslissende doelpunt viel tien minuten voor tijd uit een vrije trap. Jos Pieter Hordijk was de maker ervan. "Ik schiet ze altijd hard naar de tweede paal in de hoop dat iemand de bal aanraakt, maar als niemand dat doet kan 'ie er zomaar in vallen. Dat gebeurde nu ook", aldus de Nieuwerkerker. PVCV was op sportpark Van 't Verlaat lang gelijkwaardig aan de thuisploeg, die met Luuk Gritter en Martijn Dijkshoorn in het centrum van de verdediging speelde. Het bleef lang 0-0, totdat Hordijk met een steekbal Coen Hoogeveen bereikte. Diens voorzet werd afgemaakt door Maurice Eckhardt, die net als vorige week bij ESTO in de basis was begonnen. In de slotfase, bij het verdedigen van de 2-1 voorsprong, onderscheidde aan Groeneweg-kant Niels Heijkoop zich. De doelman redde toen een speler van PVCV alleen voor hem opdook. Met zeven punten uit vijf wedstrijden kan Groeneweg in de tweede klasse weer naar boven kijken. Hordijk: "We komen in de buurt van de posities die we ambiëren. Deze twee zeges zorgen voor rust in de tent."