Logo hartvanzuidplas.nl
Honderdtwintig zwemmers trekken deze week baantjes tijdens de Zwemvierdaagse in het Polderbad.
Honderdtwintig zwemmers trekken deze week baantjes tijdens de Zwemvierdaagse in het Polderbad.

Zwemvierdaagse lijdt onder eenmalig uitstapje

  •   235 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - Voor de 45ste keer op rij houdt zwem- en waterpolovereniging Barracuda deze week de Zwemvierdaagse. Records breken doet de jubileumeditie niet, want met honderdtwintig zwemmers is het de slechtst bezette vierdaagse ooit in het Polderbad.

Door Erik van Leeuwen

De Zwemvierdaagse blijkt zwaar te lijden te hebben van een nieuwe datum: de eerste week van de schoolvakantie in de zomer werd ingeruild voor de herfstvakantie. "Eenmalig", beloofde organisator Dennis Dortland. "Vanwege een verbouwing in het Polderbad konden we het zwembad toen niet in."

Hij ziet daardoor een halvering van het aantal deelnemers. "Dat is wel jammer, want de afgelopen jaren zaten we in de lift. Deelnemers hebben nu in elk geval de ruimte. En met de zwemmers die er wél zijn, maken wij er gewoon ook een feestje van."

Een van de zwemmers die wel van de partij is om zijn baantjes te trekken, is Leen de Koning. De Nieuwerkerkse weerman miste sinds 1975 nog geen enkele editie. "Het gaat allemaal wel wat minder soepel, maar ik haal elke dag de finish. Daar gaat het om."

Hij kan zich de eerste editie nog goed herinneren. "Toen was er nog alleen een buitenbad. Toen mijn dochters oud genoeg waren zijn ze ook meegegaan. Die zijn inmiddels al lang afgehaakt."

Meer berichten