Trainer Glenn Telusa is niet 'het type dat wegloopt'. (foto: archief HvH0
Trainer Glenn Telusa is niet 'het type dat wegloopt'. (foto: archief HvH0

Stolwijk geeft Moordrecht nieuwe tik

Sport 268 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Moordrecht maakt moeilijke tijden door. Na de gestaakte wedstrijd tegen Ammerstol en alle commotie rondom dat duel kreeg de ploeg van trainer Glenn Telusa een nieuwe tik. In Stolwijk ging Moordrecht zaterdag hard onderuit: 5-0.

De week na Ammerstol en de week voor Stolwijk stond vooral in het teken van het verwerken van de gebeurtenissen van vorige week zaterdag. De dinsdagtraining werd geschrapt en daarvoor in de plaats werd een indringend gesprek gevoerd door het elftal. "Daar waren ook twee bestuursleden bij. Wat er gebeurd is rond de wedstrijd tegen Ammerstol heeft een enorme impact op iedereen. We beseffen dat we nu onder een vergrootglas liggen. Niets wordt meer getolereerd", aldus Telusa, die in aanloop naar Stolwijk donderdag wel 'gewoon' kon trainen met zijn groep.

Zonder vaste keeper Davy van den Berg speelde Moordrecht een degelijke eerste helft waarin het de thuisploeg op 0-0 wist te houden. Na de pauze ging het mis met de bezoekers. "Zoals vaker. Na de 1-0, na een minuut of vier, stortte de boel helemaal in. We gingen uit onze posities lopen. Stolwijk zette meer druk en daar hadden we geen antwoord op."

Door de nederlaag nam Moordrecht de laatste plaats in de vierde klasse over van Stolwijk. Telusa: "Ik wist dat dit niet de makkelijkste opdracht was en ondanks dat we krap in de spelers zitten, bouwen we met elkaar verder. Ik ben niet het type dat wegloopt."