Logo hartvanzuidplas.nl
De ploeg van ZVH promoveerde afgelopen seizoen naar de eredivisie.
De ploeg van ZVH promoveerde afgelopen seizoen naar de eredivisie.

Longlist Sportgala telt 23 kanshebbers

  •   214 keer gelezen

SPORTGALA
Nieuwerkerk aan den IJssel – Er zijn nog 23 sporters en sportteams in de race voor de prijzen tijdens het eerste Sportgala van Zuidplas, dat op donderdag 7 november in dorpshuis Swanla in Zevenhuizen plaatsvindt.

Vooral bij de sportploegen is er veel concurrentie. Tot de voor-genomineerde teams behoren onder andere de volleyballers van ZVH, de hockeyers van De IJssel en de voetballers van Nieuwerkerk. ZVH promoveerde naar het hoogste niveau, De IJssel naar de eerste klasse en handhaafde zich knap op een hoog zaalniveau. Nieuwerkerk bekroonde het eerste volledige seizoen op de zaterdag met de titel in de vierde klasse. Ook een grote kanshebber levert korfbalvereniging Nieuwerkerk. De D1-pupillen behaalden de dubbel, zij werden landskampioen op het veld en in de zaal.
Er zijn tijdens het gala vijf categorieën. Naast sportman, sportvrouw, sporttalent en sportploeg kiest de jury ook een sporter of sportploeg bij de aangepaste sporten. Daarnaast wordt ook nog de 'Sportprijs van Zuidplas' uitgereikt. Daaraan gekoppeld is een geldbedrag dat bestemd is voor aanschaf van materialen.

Wethouder Jan Verbeek reikt donderdag 7 november de prijzen uit. De genodigden krijgen in Swanla een vol programma voorgeschoteld met onder anderen oud-baskeballer Henk Pieterse.
Het is voor het eerst dat het Sportgala van Zuidplas wordt gehouden. De organisatie is in handen van Sportstichting Zuidplas.

Meer berichten