Logo hartvanzuidplas.nl
Een gezellig familiefeest was het, voor kinderen, vaders, moeders, opa's en oma's. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Een gezellig familiefeest was het, voor kinderen, vaders, moeders, opa's en oma's. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

Halloween in Nieuwerkerk: spannende muziek en witte lakens

  •   54 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Voor het vierde opeenvolgende jaar liep Halloweenvierend Nieuwerkerk vrijdag in optocht van Dorrestein naar speeltuin IJsselkids. Voor wie de weg niet wist, was bewegwijzering aangebracht.

De organisatie van het evenement had de route aangegeven met witte lakens. "Elk jaar verzinnen we weer wat bij", zei Henrike de Goede namens speeltuinvereniging IJsselkids. "Dit jaar hebben we ook voor het eerst spannende muziek die voor de optocht uit gaat."
In Nieuwerkerk is Halloween een gezellig familiefeest. Kinderen, vaders, moeders, maar ook opa's en oma's dossen zich uit in spannende kostuums en creaties. Duiveltjes, vampieren, weerwolven en heksen, ze waren vrijdagavond allemaal van de partij. "Ik doe dit natuurlijk voor mijn zoon", zei een deelnemer, die er angstaanjagend uitzag in zijn zwarte gewaad en zijn gezicht wit had geschminkt. Uit zijn mond liep een rode vloeistof die bloed moest voorstellen. "Stiekem vind ik dit ook wel heel leuk", gaf hij toe. "Het is jammer dat we de zeis moeten delen. We hebben er maar één. Daar is mijn zoon mee aan de zwaai."
Dat het Halloweenfeest in Nieuwerkerk een festijn is van alle leeftijden, bleek uit het feit dat een heks de optocht in een scootmobiel aflegde. "Ik ben mijn bezem kwijt." En serieus: "Een beetje gek doen moet af en toe, toch?"
De optocht trok vanaf winkelcentrum Dorrestein langs Fabia Dancecenter en het Kleuterpad, waar de lopers al griezelend een tent door moesten. Wie dat deed, wachtte bij de uitgang een beloning: een snoepje. Vooral aan de Polderdreef hadden veel inwoners gehoor gegeven aan de oproep om hun woning te versieren.
"Wij houden in onze straat in Esse Hoog op de dag van Halloween zelf ook een feest", zei een moeder, die als vampier was verkleed. "Dat gaat echt volgens de Amerikaanse traditie. De hele straat zorgt voor spannende verlichting en kinderen gaan de deuren langs voor snoep."
Van De Goede hoeft de Halloweenoptocht niet nóg massaler te worden. "We hebben elk jaar ongeveer dit aantal. Ik schat zo'n vierhonderd deelnemers."

Meer berichten