Logo hartvanzuidplas.nl
Gioia Parijs werd tweede op het Junior Songfestival en is binnenkort te horen in een nieuwe bioscoopfilm.
Gioia Parijs werd tweede op het Junior Songfestival en is binnenkort te horen in een nieuwe bioscoopfilm. (Foto: Gioia Parijs)

Zevenhuizense was al Dory en Nala en hoopt ooit Sandy te zijn

  •   454 keer gelezen

Zevenhuizen - 'Bonjour'! leert Fancy Nancy de tv-kijkertjes zeggen in een van de afleveringen van de gelijknamige animatieserie op Disney Junior. Achter de microfoon zat tijdens het inspreken van de Nederlandse tekst in de Amerikaanse serie de Zevenhuizense Gioia Parijs. Haar stem klinkt uit de mond van nog veel meer 'poppetjes' op tv en in de bioscoop.

Als haar vader op zijn telefoon een fragment uit Fancy Nancy laat zien, staat Gioia er wat ongemakkelijk naast. "Ik vind het altijd raar om mijn eigen stem terug te horen", zegt ze, lichtelijk verlegen.
Met optreden heeft de 12-jarige geen enkele moeite. Behalve stemacteur is de oud-leerling van basisschool 't Reigerbos musicalacteur en zangeres. Het had niet veel gescheeld of ze had op 19 november in Polen op het podium van het Junior Eurovisie Songfestival gestaan. Eind september behaalde ze met de vijf andere meiden van de girlband 6Times een tweede plek in de nationale finale van het Junior Songfestival.

Een uit de hand gelopen hobby, noemt Gioia haar activiteiten, waar ze naast haar vwo-opleiding in Zoetermeer wekelijks uren zoet mee is. Ze reist elke week een middag af naar Amsterdam of Diemen om daar voor Cartoon Network en Disney Junior stemmen in te spreken. En de afgelopen tijd leende ze haar stemgeluid aan een van de figuren in een animatiefilm die binnenkort in de bioscopen draait. Ook vertolkte ze de rollen van kleine Dory en kleine Nala in de Nederlandse versies van de films Finding Dory en The Lion King.

Sinds haar derde, toen ze begon bij het Rotterdamse Hofpleintheater, is de twee jaar geleden vanuit Nesselande naar Zevenhuizen verhuisde Gioia al bezig met theater, muziek, dans en het verbeelden en vertolken van emoties. Die ervaring zal eraan bijdragen dat ze zich volgens regisseurs heel makkelijk op hun aanwijzing in een rol kan verplaatsen.
Gioia had rollen in musicals als The Sound of Music en Ciske de Rat en speelde de hoofdrol in de Eftelingmusical Sprookjessprokkelaar. Haar droom is ooit in de Ziggo Dome te kunnen optreden als zangeres en in een musicalversie van de film Grease te spelen. "Als Sandy natuurlijk." (Judith Rikken)

Meer berichten