Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Piet Koole

Ree 'verdwaald' in de Eendragtspolder

  •   keer gelezen

Zevenhuizen - Een tijdje zal de ree, die woensdag in de Eendragtspolder werd gespot, het er wel volhouden, meent boswachter Dick van Stegeren van Staatsbosbeheer. Maar op den duur zal het dier wel verder trekken. "Ze zijn opportunistisch hè, het zijn net mensen."

Piet Koole, die het dier woensdag vastlegde, zegt vaak in de polder te komen om te fotograferen. "Maar dit had ik nog nooit gezien."

Ook voor boswachter Dick van Stegeren is het de eerste keer dat hij er zelf van hoort. "Geruchten waren er al wel." Hij denkt dat het om een enkel exemplaar gaat, dat mogelijk uit de omgeving van Reeuwijk komt. "Dit is echt een dwaalgast. In het najaar gaan ze vaak aan de wandel."

"Zolang hij genoeg te knabbelen vindt en zich veilig voelt, blijft 'ie. Maar het is de vraag of dat in de Eendragtspolder lukt. Het is in het gebied druk met mensen, honden en verkeer. En er is weinig dekking. Ik kan me niet voorstellen dat een ree zich hier blijvend zou vestigen. Een ree moet echt rust hebben. In de buurt biedt het Bentwoud bijvoorbeeld meer mogelijkheden voor het dier om zich te handhaven. Ik hoop dat 'ie zijn weg vindt."

Meer berichten