Logo hartvanzuidplas.nl
Het fietspoortje aan de Seine.
Het fietspoortje aan de Seine. (Foto: Jan van Oorschot)

'Hemd nader dan de rok bij aanpak verloedering Zuidplas'

  •   132 keer gelezen

INGEZONDEN

Al een aantal jaren erger ik mij aan de staat van onderhoud van de fietspoortjes die aan weerszijden van ons appartement aan de Seine in Nieuwerkerk aan den IJssel geplaatst zijn. Laat ik vooropstellen dat het plaatsen van deze poortjes - die in beginsel op het voetpad staan - zijn nut heeft bewezen, omdat anders de voetpaden die na verloop van tijd dus ook fietspaden zijn geworden, als racebanen zouden (kunnen) worden gebruikt en je als voetganger en/of als bewoner of bezoeker van het appartement - zeker aan de entreezijde - je leven niet meer zeker bent.
Wat betreft de staat van onderhoud: twee afgebladderde poortjes aan de ene zijde, aan de andere zijde zijn ze in dezelfde desolate toestand. Uiteraard heb ik de gemeente van deze verloedering op de hoogte gesteld, en naar ik meen, ben ik niet de enige die een klacht hierover heeft ingediend. Het antwoord van de gemeente was als volgt:
Ter informatie
Poortjes zijn functioneel en voldoend aan beeldkwaliteit C. Er wordt niets aan gedaan. Met vriendelijke groet

Dat de hekken functioneel zijn is geen punt van discussie, zoals ik hierboven reeds heb beschreven, maar voldoen aan beeldkwaliteit C is bijna een gotspe te noemen. Immers, wat beeld en afgebladderde kleur betreft ver onder de maat. Als dat nog kwaliteit C mag worden genoemd, zou ik de gemeente willen adviseren nog eens goed over het woord 'kwaliteit' na te denken.

Dat het hemd nader is dan de rok, blijkt uit het feit dat een poortje er ook anders uit kan zien, namelijk bij het gemeentehuis van Zuidplas.
Oproep aan de gemeente: stel je kwaliteitseisen bij en meet niet met twee maten.

Jan van Oorschot,
Nieuwerkerk aan den IJssel

Meer berichten