Logo hartvanzuidplas.nl
Uit Indonesië meegebracht houtsnijwerk is in Oudheidkamer Het Weeshuis te zien.
Uit Indonesië meegebracht houtsnijwerk is in Oudheidkamer Het Weeshuis te zien.

Moordrechtse Indiëgangers in beeld op nieuwe expositie

  •   keer gelezen

Moordrecht - In Oudheidkamer Het Weeshuis wordt zaterdag 9 november de expositie 'Moordrechtse Indiëgangers' geopend. De tentoonstelling toont speciaal gemaakte posters, tientallen persoonlijke voorwerpen en fotoboeken met foto's uit de persoonlijke collecties van de oud-strijders. Er zijn ook enkele voorwerpen uit het Stoottroepen Museum (Assen) te zien.

Jaap Waasdorp en Henk Kerkhof van de Historische Vereniging Moordrecht (HVM) hebben onderzoek gedaan naar de verhalen van Moordrechtenaren die hebben gediend in het Nederlandse leger tijdens de politionele acties in het voormalige Nederlands-Indië (1945-1949 ). Het onderzoek leidde tot een speciale editie van het tijdschrift Moerdregt van de HVM, en wordt bekroond met de expositie over de Moordrechtse Indiëgangers in Oudheidkamer Het Weeshuis.
De speciale editie van het tijdschrift is via www.historischeverenigingmoordrecht.nl te bestellen voor 4 euro per exemplaar. Buiten Moordrecht kost het nummer 7,50 euro vanwege de verzendkosten.

De expositie is zaterdag vanaf 13.30 uur te bezichtigen. Daarna elke tweede zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Toegang gratis. Locatie: Westeinde 1, ingang achterom.

Meer berichten