Logo hartvanzuidplas.nl
Begin 2018 werd in de Waddinxveense wijk Triangel een nieuw treinstation geopend.
Begin 2018 werd in de Waddinxveense wijk Triangel een nieuw treinstation geopend.
Woningbouw Zuidplaspolder

Onderzoek naar nieuw treinstation

  •   460 keer gelezen

Zuidplas - Er komt een haalbaarheidsonderzoek naar een nieuw treinstation aan de Gouweknoop bij Moordrecht. De gemeente Zuidplas neemt een kwart van de kosten daarvan voor haar rekening.

Door Erik van Leeuwen

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten 15.000 euro beschikbaar te stellen. Het onderzoek kost in totaal 60.000 euro. Ook Gouda betaalt, als de andere trekker van het plan, 15.000 euro. Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk en Krimpenerwaard nemen elk 10.000 euro voor hun rekening.

Het nieuwe station is opgenomen in het regionale Verkeers- en Vervoersplan. Nog dit jaar moet de eerste fase van het onderzoek zijn afgerond. Gouda en Zuidplas zijn warme voorstanders van een station bij Westergouwe. Het station moet inwoners van Westergouwe, Triangel en het toekomstige Vijfde Dorp in Zuidplas gaan 'bedienen'. Het station komt mogelijk op het grondgebied van Zuidplas. Het is de bedoeling dat het onderdeel gaat uitmaken van het net Rotterdam-Gouda.

Over een station in het gebied bij Westergouwe wordt al bijna zestien jaar gesproken. In 2007 werd er een vooronderzoek gehouden naar de te verwachten reizigersaantallen. De ontwikkeling kwam echter niet van de grond.

Moordrecht had tussen de negentiende en twintigste eeuw bijna tachtig jaar een eigen station bij de voormalige treinovergang. Dit station werd op 15 mei 1935 gesloten. Het gebouwtje erbij bleef nog tot 1962 staan.

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!