Logo hartvanzuidplas.nl
Met zijn rol in Taxi won Maarten Spanjer een Gouden Roos. (foto: pr)
Met zijn rol in Taxi won Maarten Spanjer een Gouden Roos. (foto: pr)

'Amsterdamse jongen' vertelt in Swanla

  •   35 keer gelezen

Zevenhuizen - Geluk is een herinnering is de titel van het nieuwe boek van Maarten Spanjer. In theater Swanla schetst de auteur vrijdag 29 november het leven in de jaren vijftig en zestig, gezien door de ogen van een opgroeiende Amsterdamse jongen in een land dat herstellende is van een oorlog.

Spanjer, naast auteur ook acteur en 'taxipresentator', verhaalt, op de zijn kenmerkende 'heerlijk Amsterdamse manier' onder andere over zijn ontmoetingen met Jan Wolkers, Ko van Dijk en Pélé.

Spanjer werd bekend door typetjes als Drs. Vijfje, de Voetbalombudsman en Beun de Haas. Grootste bekendheid verwierf door zijn rol als chauffeur in het programma Taxi; dat leverde hem deGouden Roos van Montreux opleverde.

Na de lezing is er ruimte voor discussie en een signeersessie. De lezing wordt gehouden in theater Swanla aan de Burgemeester Klinkhamerweg in Zevenhuizen en begint om 20.15 uur. De organisatie is in handen van bibliotheek De Groene Venen, dorpshuis Swanla en boekhandel Burger uit Waddinxveen. Kaarten kosten 12,50 euro, houders van een biebpas krijgen 2,50 euro korting.

Reserveren kan via www.dorpshuisswanla.nl of www.bibliotheekdegroenevenen.nl en aan de balie van de bibliotheek in Zevenhuizen.

Meer berichten