Logo hartvanzuidplas.nl
De Nieuwerkerkse gymnastiekvereniging gaf een demonstratie.
De Nieuwerkerkse gymnastiekvereniging gaf een demonstratie.

Feestje voor sportend Zuidplas

  •   108 keer gelezen

Zevenhuizen - Judoka Jim Heijman en badmintonner Liesbeth de Boer zijn gekozen tot sportman en sportvrouw van het jaar in Zuidplas. Dat gebeurde tijdens het Sportgala, georganiseerd door Sportstichting Zuidplas, vorige week in de theaterzaal van Dorpshuis Swanla.

Door Erik van Leeuwen

Sporters in spijkerbroek, maatpak of wedstrijdoutfit; ze zaten - tweehonderdvijftig man en vrouw sterk - afgelopen donderdag op de tribune bij de nieuw leven ingeblazen sportverkiezing. Nieuwerkerk en Moordrecht kozen - vóór de fusie tot Zuidplas - jarenlang hun beste sporters, maar daar kwam in 2010 een einde aan. Met de verzelfstandiging van het sportbedrijf in Zuidplas kwam ook het idee van een Sportgala voor Zuidplas weer op de agenda te staan.

"Niet traditioneel, maar lekker los", zei Miranda van der Stadt, een van de drijvende krachten achter het gala, vooraf. De genodigden – alle sporters en teams op de 'longlist' én hun families - kregen een avond vol entertainment voorgeschoteld.
Oud-basketbal-international Henk Pieterse zorgde op het podium met jong en oud voor een interactief intermezzo. Verder waren er demonstraties van de Nieuwerkerkse Gymnastiekvereniging (NGV) en bokser Quinten de Jong van sportschool No Limits. De avond verveelde geen moment. Sportwethouder Jan Verbeek, die de prijzen uitreikte, sprak aan het einde de hoop uit dat 'een traditie is herboren'.

Na de pauze ging alle aandacht uit naar de bekendmaking van de winnaars van de sporttitels. Zoë Teh (Rolling'90) werd gekozen tot Talent van het Jaar, de D1-pupillen van CKV Nieuwerkerk werden Sportploeg en Barracuda-zwemmer Aminata Turay mocht de trofee in ontvangst nemen voor de beste prestatie bij de aangepaste sport. De overkoepelende Sportprijs ging naar de mannen van volleybalvereniging ZVH, die naar de eredivisie promoveerden. Met de prijs, een cheque van duizend euro, kan hun club materialen aanschaffen.
Sportvrouw Liesbeth de Boer (48) werd afgelopen jaar Nederlands kampioen bij de veteranen, Sportman Jim Heijman pakte onlangs zijn vijfde nationale titel. De Nieuwerkerkse judoka (23) nam zijn trofee in geblesseerde toestand in ontvangst. "Als ik dan toch een keer geblesseerd moet zijn, dan maar op dit moment", zei hij. "Pas eind januari is weer de eerste internationale wedstrijd."

Meer berichten