Afbeelding

Moerkapelle recht rug in spektakelstuk

Algemeen 228 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle – Het duel met Gouderak leverde Moerkapelle maar één punt op, maar toch was trainer Martijn Peters na afloop van het spektakelstuk (4-4) een trots man. Hij prees de wijze waarop zijn ploeg was omgegaan met de tegenslagen in de wedstrijd.

Gouderak en Moerkapelle zorgden voor een spectaculair duel waarbij een hoofdrol was weggelegd voor de scheidsrechter. Zijn beslissingen werden regelmatig, door zowel de thuisploeg als de bezoekers, in twijfel getrokken. "Hij had het niet makkelijk in zijn eerste wedstrijd bij de eerste teams", constateerde ook Peters. "Er waren nogal wat discutabele beslissingen. Daar hadden wij, maar ook Gouderak mee te maken. Per saldo hadden wij er gemiddeld net iets meer last van."

Zo vond Moerkapelle dat bij een 0-2 voorsprong in de eerste helft drie strafschoppen werden onthouden. Twee keer kwam Tim Koorevaar vrij voor de goal, maar beide keren werd hij in de rug gelopen door een Gouderakse verdediger. De scheidsrechter wuifde de roep om een strafschop echter gedecideerd weg en dat was ook zijn reactie toen Timon van Dam in de 'sandwich' werd genomen door twee verdedigers.

Daar tegenover stond de openingsgoal van Moerkapelle (Timon van Dam) waar een luchtje van buitenspel aan zat. "De grensrechter stak zijn vlag ook omhoog en iedereen bij Gouderak was ervan overtuigd dat Timon buitenspel stond. Ikzelf kon het vanuit mijn positie van de kant niet zien", zei Peters, die even later Stef van der Salm voor de 0-2 zag zorgen. "Bij ons was het gevoel dat het niet geven van een strafschop aan ons een soort goedmakertje was."

Zeker omdat Gouderak direct na rust voor een relatief licht vergrijp van Thijs van Nieuwkoop wel vanaf elf meter mocht aanleggen. "Er was contact, maar niet zwaar", vond Peters de strafschop 'makkelijk' gegeven. De gevolgen waren wel groot. De strafschop werd niet alleen benut, Gouderak liet de aansluitende treffer volgen door een snelle 2-2 en 3-2. Dat alles gebeurde in nog geen zeven minuten. "Dat was een mokerslag. Ik ben enorm trots hoe de ploeg daarmee omging. In plaats dat het als een kaartenhuis in elkaar stortte, gingen we als team op zoek naar de gelijkmaker."
Die kwam er in 62e minuut toen Thijs van Nieuwkoop uit een hoekschop op maat van Tim Koorevaar 3-3 maakte. Moerkapelle kon echter opnieuw beginnen toen Gouderak uit een tweede strafschop – dit keer wel terecht gegeven nadat een Gouderak-aanvaller over het been van Daniël van den Hoven was gegaan – op 4-3 kwam. De bezoekers rechtten hun rug en kwamen via een kopbal van Laurens Sluiter op 4-4.