Omdat liefde door de maag gaat, brengt Piet regelmatig stoofpeertjes mee voor Corrie in Bodegraven.
Omdat liefde door de maag gaat, brengt Piet regelmatig stoofpeertjes mee voor Corrie in Bodegraven.

Echtpaar Drost-Dorst apart en echt samen na 65 jaar huwelijk

Algemeen 534 keer gelezen

Bodegraven - Ook al moeten Corrie en Piet Drost-Dorst tegenwoordig latten, na 65 jaar zijn ze nog altijd blij met elkaar. Burgemeester Han Weber kwam het briljanten paar maandag 18 november feliciteren.

Voor Weber was het de derde keer in zijn zes weken als burgemeester dat hij een 60- of 65- jarig bruidspaar mocht feliciteren. "Zuidplas moet wel een gezonde gemeente zijn."
Toch moest hij ditmaal buiten de gemeentegrens zijn, omdat de bruid sinds januari in verzorgingshuis Vijverhof in Bodegraven woont. Als je Corrie (84) ziet en hoort praten, vergeet je snel dat ze door lichamelijke ongemakken niet langer thuis kon wonen. Ze is tevreden. "Ze doen hier veel. Laatst zijn we naar Ouwehands Dierenpark geweest." Ze doet mee met de handwerkclub en gaat vaak uit wandelen met de rolstoel. Bovendien komt haar man Piet (85) elke dag vanuit Zevenhuizen bij haar langs.
Hij zoekt de verklaring voor de zwakke gezondheid van zijn vrouw in het feit dat zij te vroeg geboren werd. Dat gebeurde in Leiden, in het ziekenhuis. Ze groeide op in Zoetermeer, toen een dorp met 7000 inwoners. Tijdens het Koninginnefeest leerde ze 'zijn' kennen op de kermis. Hij kwam uit Moerkapelle. Twee jaar later trouwden ze. Dochter Marrie was 'onder de bloemen', ofwel op komst. Het paar trok in bij de ouders van de bruid tot ze een huisje in de polder konden betrekken. Piet en Corrie kregen drie dochters en een zoon en woonden lange tijd in het dorp van Moerkapelle.
Tweeëntwintig jaar geleden verhuisden ze naar een seniorenwoning in Zevenhuizen. Een gelijkvloerse woning, maar wel één met een tuin en zolder. Die zijn onmisbaar voor de fuchsia-verzameling van Piet. Hij heeft ruimte nodig om de planten vorstvrij te laten overwinteren en in het voorjaar te verpotten.
Piet is al langer huisman en mantelzorger. Hij doet de was en vindt de tijd om dagelijks uitgebreid te koken. Eén van zijn specialiteiten is stoofpeertjes. Die brengt hij geregeld mee voor Corrie, want ook de liefde van de vrouw gaat door de maag. Het huwelijksjubileum wordt uitgebreid gevierd in maart. Dan komt de dochter over die in Canada woont en is het gezin compleet. (Annette van den Berg)