In  juli 2018 verhuisde de weekmarkt van Swanla naar Jumbo; eind november keert de markt terug naar het dorpshuisterrein.
In juli 2018 verhuisde de weekmarkt van Swanla naar Jumbo; eind november keert de markt terug naar het dorpshuisterrein.

Markt Zevenhuizen terug naar Swanla

Algemeen 492 keer gelezen

Zevenhuizen - De weekmarkt in het centrum van Zevenhuizen moet vanaf 28 november weer verhuizen, maakt de gemeente deze week bekend. De kramen kunnen niet langer terecht op de parkeerplaats van Jumbo, omdat ze daar volgens franchisenemer en voorzitter van de Zevenhuizense middenstandsvereniging Bert van Keppel teveel beslag leggen op parkeerruimte.
De gemeente zegt dat de markt over negen maanden teruggaat naar het dorpsplein in het centrum, waar die altijd gestaan heeft. Daar wordt momenteel nog gebouwd. Tot de oplevering van het nieuwe plein verhuizen de marktlui nu naar het parkeerterrein naast Dorpshuis Swanla. Daar stonden ze vorig jaar ook, voordat ze naar Jumbo gingen.
Van Keppel stelt dat hij afgelopen zomer - toen de markt een jaar op zijn parkeerterrein stond - bij de gemeente heeft aangegeven dat hij de kramen nog maar een paar maanden wilde huisvesten. "En nu het einde in zicht komt, is er opeens paniek." Hij doelt op de oproep van het Zevenhuizense PvdA/GroenLinks-raadslid Martin Damen om de markt de komende maanden in het centrum te houden, en diens schriftelijke vragen over de oplevering van het centrumplan.