De intocht van Sinterklaas in Nieuwerkerk in 2016. (foto: archief HvH)
De intocht van Sinterklaas in Nieuwerkerk in 2016. (foto: archief HvH)

Sint welkom in Zuidplas

Algemeen 367 keer gelezen

Zuidplas - De traditie getrouw zullen ook dit jaar burgemeester en kinderburgemeester Sinterklaas en zijn pieten verwelkomen in alle kernen van Zuidplas. Het Spaanse gezelschap heeft al kunnen acclimatiseren; hun aankomst in Nederland was afgelopen weekend te volgen op televisie.

Zaterdag is Zuidplas aan de beurt. Moerkapelle wordt als eerste aangedaan. Sinterklaas arriveert daar om 10.00 uur bij het oude gemeentehuis aan de Dorpsstraat.
Als alles goed gaat en de pieten geen rare dingen uithalen, kan het publiek in Nieuwerkerk de aankomst van Sinterklaas en zijn gevolg om 12.45 uur verwachten bij de Gele brug over de ringvaart in het Oude Dorp.
Heel Sint-en-Piet-minded Zevenhuizen staat de 23e november om 14.00 uur klaar op het Dorpsplein op de hoek Dorpsstraat/Burgemeester Boerstraat voor een warm welkom.
Moordrecht sluit de rij, daar wordt het feestelijk onthaal van de goedheiligman om 16.30 uur verwacht op het plein van het bedrijvenverzamelcomplex Ambachtstaete aan de Ambachtsweg 40.

In Zevenhuizen en Moerkapelle wordt na afloop van de intocht een sintfeestje gehouden in respectievelijk Op Moer (10.45 uur) en Swanla (15.00 uur).
In Nieuwerkerk aan den IJssel verwacht het ontvangstcomité sint met zijn gevolg om 13.45/13.50 uur te ontmoeten in winkelcentrum Dorrestein en om 14.45 uur wordt winkelcentrum Reigerhof aangedaan.