De winnende foto van Yuri van Doesumis voorlopig te zien in de hal van het gemeentehuis.
De winnende foto van Yuri van Doesumis voorlopig te zien in de hal van het gemeentehuis.

'Romantisch plaatje' wint in fotowedstrijd Fietsersbond

Algemeen 189 keer gelezen

Zuidplas - Yuri van Doesum uit Rotterdam is de winnaar geworden van de fotowedstrijd die de Fietsersbond Zuidplas enkele maanden geleden organiseerde, in samenwerking met de gemeente. Het thema van de wedstrijd was 'Fietsen en water in de gemeente Zuidplas'.

"De winnende foto van Yuri van Doesum geeft een fraai beeld van een van de mooiste fietspaden in Nieuwerkerk, gehuld in de ochtendmist. Het talud van de Ringvaart met grondmist is mooi getroffen, evenals de Ringvaart zelf. De fietsers op weg naar het station completeren het romantische plaatje", zo luidde het commentaar van de Fietsersbond op de inzending van Van Doesum.

De tweede en derde plaats waren voor respectievelijk Jolanda Bakker uit Zevenhuizen en Lia Krak uit Moerkapelle. Bakker stuurde een foto in van de opkomende zon nabij de Hennipsloot in Zevenhuizen en Krak van het Bentwoud in het voorjaar bij Moerkapelle.

De drie winnende foto's zijn de komende tijd te bewonderen in de hal van het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel.