Logo hartvanzuidplas.nl
(foto: 112hm.nl)
(foto: 112hm.nl)

Boerenprotest langs A20 bij Moordrecht

  •   183 keer gelezen

Moordrecht - Boeren hebben maandagmiddag met een tiental trekkers actie gevoerd bij de afslag Moordrecht van de A20. Met protesten bij op- en afritten van snelwegen overal in Nederland wilden de boeren druk uitoefenen op het kabinet, dat maandagmiddag met het Landbouwcollectief sprak over de aanpak van de stikstofcrisis.

Het Landbouw Collectief sprak in Den Haag met landbouwminister Carola Schouten over de eigen voorstellen die het vorige week deed om de stokstofuitstoot terug te dringen. De dertien in het collectief verenigde boerenorganisaties zeggen niet te willen worden gedwongen door de overheid. De maatregelen die zij zelf hebben voorgesteld, komen deels overeen met de plannen van het kabinet en verminderen volgens henzelf de uitstoot zodanig dat de bouw kan doorgaan en de economie niet plat komt te liggen.

Sieta van Keimpema, voorvrouw van Farmers Defence Force - één van de organisaties in het Landbouwcollectief - riep de achterban zondag op te blijven actievoeren. Ze noemde de boeren sinds de grote acties in oktober 'ijzersterk'.

Meer berichten