Logo hartvanzuidplas.nl
Burgemeester Weber speldde Marco Swart de versierselen horende bij de onderscheiding op.
Burgemeester Weber speldde Marco Swart de versierselen horende bij de onderscheiding op.

Koninklijke onderscheiding voor Marco Swart

  •   58 keer gelezen

Moordrecht - In de brandweerkazerne van Moordrecht heeft burgemeester Han Weber zaterdag tijdens de jaarlijkse korpsavond van de vrijwillige brandweer 'brandmeester' Marco Swart een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Swart werd voor zijn verdiensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Als aspirant-manschap begon Swart op 1 oktober 1998 bij de vrijwillige Moordrechtse brandweer. Vijf jaar later ging hij ook beroepsmatig als brandweerman aan de slag bij de beroepsbrandweer van Gouda. Burgemeester Han Weber refereerde aan de opleidingen en scholingen die Swart in zijn carrière inmiddels heeft gevolgd. "In vogelvlucht bracht dit u tot een indrukwekkend aantal titels en functies. Ik citeer: bevelvoerder, manschap, chauffeur TS, duiker, brandweerduiker, gaspakdrager, chauffeur HV2, chauffeur WO, chauffeur HA, chauffeur PM, chauffeur AL, bijrijder AL, chauffeur HV1 en assistent duikploeg."
Weber meldde verder dat Swarts humor binnen het korps wordt gewaardeerd, net als zijn gedrevenheid en standvastigheid. "Als de pieper gaat, is Marco 100 procent serieus en geconcentreerd tijdens de inzet. Hij overweegt zijn beslissingen als bevelvoerder en laat zich niet zo maar van de wijs brengen", zo citeerde hij Swarts collega's.

Meer berichten