Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Erik van Leeuwen

'Snel duidelijkheid over sportpark Van 't Verlaat'

  •   384 keer gelezen

Zevenhuizen - Er komt snel duidelijkheid over de verplaatsing van voetbalvereniging Groeneweg en tennisclub Zevenhuizen. De clubs op sportpark Van 't Verlaat moeten plaatsmaken voor woningbouw.

Over de verplaatsing van Groeneweg en TC Zevenhuizen wordt al geruime tijd onderhandeld. Volgens wethouder Jan Verbeek had er al helderheid over de verhuizing moeten zijn. "We hebben daarom met het college afgesproken de druk op het proces wat op te voeren." Verbeek zei dat tijdens het raadsdebat op 27 november over het beheerplan sportparken.

Hij gaf daarbij aan dat de gemeente bij het vervangen van de velden rekening houdt met een eventuele verhuizing. In 2022 moet één kunstgrasveld van Groeneweg worden vervangen. Daarmee is een investering gemoeid van 329.000 euro. "We gaan die dure investering natuurlijk niet doen als we weten dat de club een jaar of twee jaar later verkast", reageerde Verbeek. "Bij VV Moordrecht (dat over twee jaar ook verhuist, red.) moest dit seizoen ook een veld worden vervangen. Daar leggen we geen nieuwe mat in. We hebben het veld wel opgelapt."
Verbeek erkende dat er in het verleden klachten zijn binnengekomen over de kwaliteit van de velden. "Daar zijn we serieus mee aan de slag gegaan. We monitoren constant. Voor het vervangen van een kunstgrasveld staat twaalf jaar, maar als het na tien of elf jaar moet, doen we dat."

De VVD drong er in de raadsvergadering bij de wethouder op aan om in gesprek te gaan met de KNVB over het weekendvoetbal. Doordat in voetbalregio West II veel clubs zijn overgestapt van de zondag naar de zaterdag, is de bezettingsgraad van de velden op zaterdag erg hoog. "Een oplossing is het weekendvoetbal (waarbij de thuisspelende ploeg bepaalt of er op zaterdag of zondag wordt gespeeld, red.)", aldus Leendert Karreman. "Bij Groeneweg zijn ze daar een warm voorstander van." Hij wilde dat de wethouder contact opneemt met de voetbalbond. Die antwoordde de KNVB al te hebben gesproken. "Ze hebben aangegeven dat er op dit moment geen draagvlak voor is bij de clubs." (Erik van Leeuwen)

Meer berichten