Wethouder Jan Verbeek kreeg behalve een sensor ook een fijnstoflamp die de luchtkwaliteit bij het gemeentehuis aangeeft.
Wethouder Jan Verbeek kreeg behalve een sensor ook een fijnstoflamp die de luchtkwaliteit bij het gemeentehuis aangeeft.

Fijnstofsensoren in alle dorpen van Zuidplas

Algemeen Stikstof 373 keer gelezen

Zuidplas - Het Duurzaamheidsplatform Zuidplas heeft vrijdag 13 december een fijnstofsensor overhandigd aan wethouder Jan Verbeek. Die kreeg ook een fijnstoflamp ter ere van het feit dat alle Zuidplasdorpen zijn voorzien van minstens één sensor. Aan de kleur van de lamp is te zien hoe het met de luchtkwaliteit bij het gemeentehuis aan het Nieuwerkerkse Raadhuisplein is gesteld.

Het Duurzaamheidsplatform Zuidplas wil door het meten van fijnstof inwoners van Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen bewuster maken van luchtkwaliteit en de eigen invloed daarop. Op dagen waarop er al veel fijnstof in de lucht is, zouden mensen bijvoorbeeld kunnen besluiten om geen hout te stoken. Waar de sensoren in Zuidplas te vinden zijn, is op te zoeken via samenmeten.rivm.nl/dataportaal/.

Inwoners die ook een fijnstofsensor bij hun huis willen, kunnen een mail sturen naar lucht@duurzaamheidsplatform-zuidplas.nl.