Daniel van den Hoven in duel met een tegenstander van Cabauw. (foto: Stef Hoogendijk, tekst: Erik van Leeuwen))
Daniel van den Hoven in duel met een tegenstander van Cabauw. (foto: Stef Hoogendijk, tekst: Erik van Leeuwen))

Martijn Peters brengt Moerkapelle verder

Sport 389 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle – Bij Moerkapelle gaat dit seizoen beter voetbal en spektakel hand in hand. Zaterdag vormde de 5-2 overwinning op Cabauw een fraai sluitstuk van de eerste competitiehelft. Trainer Martijn Peters bouwt rustig verder.

Peters zit één dezer dagen om de tafel met het bestuur van Moerkapelle. Inzet van dat gesprek is de toekomst na dit seizoen als het contract van de Waddinxveense oefenmeester afloopt. Peters ('ik ga niet geheimzinnig doen') heeft wel oren naar een derde seizoen op sportpark De Wilde Veenen. Hij vindt dat zijn werk nog niet klaar is.

Toen Peters kwam, stond Moerkapelle er een stuk slechter voor. Het vond zichzelf in de kelder van de vierde klasse. Al even beroerd was de staat van het voetbal. Anderhalf seizoen later staat er een fris, jong elftal, dat behalve geleerd heeft goed te verdedigen (vorig seizoen) ook goed aanvallen kan. Peters promoot dit seizoen initiatiefrijk voetbal, weet dat daar risico's aan verbonden zijn, maar prikkelt zijn spelers vooral offensieve avontuurtjes aan te gaan. "We zetten dit seizoen veel hoger druk", zei Peters na de 5-2 zege op Cabauw. "De jongens pakken dat echt goed op." Hij weet ook dat er nog af en toe iets aan schort. Zoals in de eerste helft tegen Cabauw toen de rust in het spel nergens te bekennen was. Bevliegingen van Laurens Sluiter (negende en dertiende minuut) bezorgden Moerkapelle een comfortabele 2-0 voorsprong. Direct nadat Remon de Bruin een strafschop had veroorzaakt, herstelde de 'dader' zelf de marge van twee.

"Na rust speelden we veel beter", wist Peters. "Het ging niet meteen diep. Dat was het probleem voor rust: we wilden allemaal de beslissende pass geven of iets forceren. Dat kwam de rust in het spel niet ten goede."
Dat Michael Koolhaas de 4-1 voor zijn rekening nam, deed Peters persoonlijk goed. De spits stond voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis. "Michael is altijd een voorbeeldige speler qua inzet en trainingsarbeid. Hij heeft ook geduld getoond."
Koolhaas was vorig seizoen een belangrijke spil in het Moerkapelse spel, maar dit seizoen moest hij het doen met een bijrol. "Mike had pech dat hij in de voorbereiding geblesseerd raakte. En er was een andere spits die het goed deed", doelde hij op Laurens Sluiter.
Dat Sluiter en Koolhaas ook samen kunnen, bleek tegen Cabauw, al ging dat dit keer ten koste van Timon van Dam. De topscorer werd door Peters even uit de wind gehouden. "Timon was ziek geweest en zat wat minder goed in zijn vel. Het is de luxe die ik heb. Met Laurens, Mike, Timon en Tim Korevaar heb ik vier spelers voor drie posities voorin."
Van Dam mocht in de slotfase als invaller laten zien wat hij in zijn mars heeft. Hij bekroonde zijn korte optreden met de 5-2. Daarmee kan Moerkapelle met een goed gevoel aan de kerstdis plaatsnemen.

Peters: "Wie weet kunnen we nog één of twee plaatsjes stijgen op de ranglijst, maar de plaats waar we nu staan, zesde, is de juiste weergave van hoe goed we zijn. Van de ploegen boven ons hebben we verloren, van de ploegen onder ons hebben we gewonnen."