Glenn Telusa. (foto: archief HvH)
Glenn Telusa. (foto: archief HvH)

Moordrecht-trainer Glenn Telusa niet te benijden

Sport 363 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Glenn Telusa beleefde met Moordrecht een pijnlijk weerzien met zijn oude club Haastrecht. Dat het bij 5-0 bleef, was één van de weinige positieve puntjes, aldus de trainer.

Telusa moet bij Moordrecht werken onder lastige omstandigheden. De smalle selectie is getroffen door een blessuregolf en daardoor moet de trainer teruggrijpen naar noodverbanden. "Ik kan wel klagen, maar het is zoals het is. Tegen Haastrecht had ik drie A-spelers bij de ploeg die eerder op de dag al een wedstrijd hadden gespeeld. Dat is verre van ideaal, maar wel de realiteit."

Tegen Haastrecht miste Moordrecht bovendien Daniël Latuheru en doelman Davy van den Berg, die herstellende is van enkelblessures. "Hij had al last van de ene enkel, maar is nu ook geblesseerd aan de andere. Het leek ons verstandiger om dat even goed te laten herstellen."

Daardoor keepte Diego Sohailet, normaal aanvaller, maar nog niet fit genoeg om te spelen. Het gemankeerde en geïmproviseerde elftal was geen partij voor Haastrecht, dat volgens Telusa zijn ploeg overrompelde. "Er zit veel voetbal in, met backs die over de vleugels doorkomen en spelers die constant bewegen. Daar hadden wij totaal geen antwoord op. Ik kan me niet herinneren dat we één kans hebben gehad."

Telusa verwacht dat hij na de winterstop een ruimere selectie heeft. "Bijna alle geblesseerde spelers zijn op de weg terug. Met veertien, vijftien man hebben we straks weer wat te kiezen."