Lenny van Yperen kreeg het symbolische 'overmakingsbewijs' overhandigd door raadslid Paul van Drenth.
Lenny van Yperen kreeg het symbolische 'overmakingsbewijs' overhandigd door raadslid Paul van Drenth.

Laatste geld politieke partij GBZ naar Zuidplas Helpt

Algemeen 274 keer gelezen

Zuidplas - Met het overmaken van het laatste geld van de partij is er een definitief einde gekomen aan Gemeente Belangen Zuidplas (GBZ). Zaterdag overhandigden stichtingsbestuursleden Ruud Ooms en John Mebius en raadslid Paul van Drenth 1390 euro aan de Stichting Zuidplas Helpt.

"Het geld stond nog ergens op een rekening en het werd tijd om die op te heffen", zei Van Drenth, die tegenwoordig namens Nieuw Elan Zuidplas in de raad zit.
"Stichting Zuidplas Helpt is een prachtig doel. Heel veel mensen hebben het in onze gemeente goed, maar er zijn er ook die hulp nodig hebben. Voor die minderbedeelden zet de stichting zich in."
Gemeente Belangen Zuidplas was ten tijde van het ontstaan van de gemeente Zuidplas de lokale partij in de gemeenteraad. GBZ - een samensmelting van Gemeente Belangen Nieuwerkerk en Gemeentebelangen Zevenhuizen - was daarin in de periode 2010-2014 met twee leden vertegenwoordigd.

In 2014 stopte GBZ, Nieuw Elan Zuidplas nam als enige lokale partij de plaats in. NEZ is in de huidige raad met twee leden, Paul van Drenth en Jan Smit, vertegenwoordigd.

Namens Stichting Zuidplas Helpt heeft voorzitter Lenny van Yperen het bedrag symbolisch in ontvangst genomen. (Erik van Leeuwen)