Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Erik van Leeuwen

Zuidplas in hoger beroep voor behoud sociale huur

  •   343 keer gelezen

Zuidplas - Burgemeester en wethouders van Zuidplas stellen met vijf andere gemeenten hoger beroep in bij de Raad van State tegen de uitspraak van de rechter vorige maand dat Vestia sociale huurwoningen mag overhevelen naar de vrije sector. Dat heeft het college 17 december besloten en in een informatienota meegedeeld aan de gemeenteraad.

Zuidplas trekt al twee jaar samen op met de gemeenten Barendrecht, Brielle, Bergeijk, Pijnacker-Nootdorp en Westland om het aantal betaalbare sociale huurwoningen op peil te houden. Door de gezamenlijke actie hoopt Zuidplas ook nu weer 'een krachtig signaal' af te geven dat de gemeente alles binnen haar vermogen doet om de volkshuisvestelijke belangen in Nieuwerkerk aan den IJssel te verdedigen.
Het gaat er niet alleen om voldoende betaalbare woningen voor huurders in het sociale segment te behouden, maar ook om het hele bezit van Vestia niet te duur te laten worden. Dit om extra barrières te voorkomen bij een verkoop van dat bezit aan andere woningcorporaties, die belangstelling hebben om de Vestia-woningen over te nemen. Tot nu toe kwamen Vestia en de kandidaat-kopers niet tot overeenstemming over de prijs. Om ook hier tot een oplossing te komen, is het volgens gemeente Zuidplas belangrijk om druk te houden op andere partijen - zoals het ministerie - die een rol spelen bij het Vestia-dossier.

Meer berichten