Logo hartvanzuidplas.nl

Crowdfundingactie voor zwembad in Zevenhuizerplas

  •   142 keer gelezen

Nesselande - Met een crowdfundingactie hoopt een groep bewoners van Nesselande genoeg geld in te zamelen om de droom van een duurzaam verwarmd zwembad in de Zevenhuizerplas werkelijkheid te laten worden. Hun doel: van april tot en met oktober buiten in natuurwater kunnen zwemmen.

De werkgroep wil meer mogelijkheden creëren om buiten te zwemmen, ook op minder warme dagen, en het water aantrekkelijker maken voor kinderen en jongeren om in te spelen.

Na een onderzoek naar de ecologische gevolgen van een afgescheiden zwemgedeelte in de plas, kan volgens de initiatiefnemers nu de volgende stap gezet worden: het laten maken van een ontwerp met energieconcept. Om dit te kunnen bekostigen, is een crowdfundingactie opgezet. Wie het zwembad - met sport- en recreatief gedeelte - een warm hart toedraagt, wordt gevraagd een euro te doneren. Op deze manier wil de werkgroep een kleine 4000 euro verzamelen.

Esther Schulte droomt samen met Said Youssef en Jan Lemmers van het zwembad van de toekomst aan de Rotterdamse kant van de Zevenhuizerplas. Schulte: "Rotterdam zou een voortrekkersrol kunnen spelen, met een sportief en recreatief zwembad in de plas. Een door natuur afgebakend gedeelte in natuurwater, duurzaam verwarmd, zodat wij, kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen al zwemmend de prikkeling voelen van het frisse water op je huid, de lucht aan je gezicht en genietend van de natuur."

Volgens Schulte is zwemmen laagdrempelig en weinig blessuregevoelig. "Het is een sport die ook voor mensen met een mindere conditie, met blessures of overgewicht, fijn is. Je kunt het doen als het jou schikt, dicht bij huis. En dat zeker zeven maanden per jaar."
De crowdfundingpagina staat op: voorjebuurt.nl.

Meer berichten