Logo hartvanzuidplas.nl
Volgens wethouder Hordijk ondervinden De Zuidplasruiters geen overlast. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
Volgens wethouder Hordijk ondervinden De Zuidplasruiters geen overlast. (foto en tekst: Erik van Leeuwen) (Foto: Erik van Leeuwen)

College ruimt laatste hobbels sportpark 't Ambacht uit de weg

  •   111 keer gelezen

Moordrecht – Het college van Zuidplas legt de laatste hand aan de plannen voor sportpark 't Ambacht. Nog deze maand moet er bij de gemeenteraad een definitief voorstel liggen voor een bestemmingsplan voor het sportpark, dat onderdak gaat bieden aan de voetbalvereniging, de scouting en de postduivenvereniging.

Het college hoopt dezer dagen tot overeenstemming te komen met de gebruikers van het nieuwe sportpark. Voetbalvereniging Moordrecht en de scouting, die een eigen clubgebouw hebben, krijgen een bedrag om tot nieuwbouw te komen. Een eerste voorstel daarvoor werd door de voetbalclub van de hand gewezen. De club heeft zich inmiddels georiënteerd bij andere clubs. Zo bezocht de bouwcommissie de complexen van Be Fair in Waddinxveen, Zwervers in Capelle en Voorschoten'97. Daarmee lijkt de honderdjarige vereniging voor te sorteren op een clubgebouw met twee lagen.

Voor het doorgaan van de aanleg van sportpark 't Ambacht is een deal tussen de gemeente en de voetbalclub essentieel. Met de verhuizing zijn veel belangen gemoeid. Op sportpark 't Lage komt een nieuwe woonwijk.

Maatregelen
Wethouder Jan Hordijk nam tijdens de commissievergadering vorige week de ongerustheid weg van ruitersportvereniging De Zuidplasruiters, de nieuwe buur van de voetbalvereniging. De paardenclub uit al een tijdje zijn zorgen over lawaai en de kans op overvliegende voetballen. Voor de veiligheid van mens en dier dringt de club aan op maatregelen als een vangnet, winddoek en groene afscheiding. Voorzitter Carlise Verboom deed bij de commissie een extra beroep op de gemeente.

Wethouder Hordijk gaf aan dat er in de uitvoering goed gekeken wordt naar manieren om overlast voor de viervoeters en de berijders te beperken. "Links- of rechtsom, er komt een goede oplossing", aldus Hordijk. Het feit dat het college onlangs een extra fietspad toevoegde aan het plan leidde tot grote tevredenheid van de politieke partijen. Het fietspad verbindt het bedrijventerrein en het sportpark. "We hebben met de voetbalvereniging afgesproken dat die het fietsgebruik gaat promoten. We willen zo min mogelijk autoverkeer", reageerde Hordijk.

Meer berichten