Logo hartvanzuidplas.nl
In de St. Josephkerk aan de Kerklaan wordt op 26 januari de feestelijke afsluiting van de gebedsweek gehouden.
In de St. Josephkerk aan de Kerklaan wordt op 26 januari de feestelijke afsluiting van de gebedsweek gehouden.

Kerken trekken samen op in gebedsweek

  •   39 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel - In Nieuwerkerk trekken ook dit jaar alle christelijke gemeenten gezamenlijk op tijdens de internationale Gebedsweek voor de eenheid, van 19 tot en met 26 januari, en presenteren zich in één programma. Als afsluiting wordt zondag 26 januari een feestelijke gemeenschappelijke viering gehouden.

Elke avond in de gebedsweek is telkens in een ander gebouw een bijeenkomst - aanvang steeds om 20.00 uur - waarin de betreffende gemeente op eigen wijze invulling geeft aan het verlangen naar eenheid. Doel van de week is dat mensen op deze manier bij elkaar over de drempel van de kerk heen stappen, elkaar leren kennen, respecteren en waarderen, laat de organisatie weten.

Als afsluiting is er zondagavond 26 januari een feestelijke gemeenschappelijke viering in de Josephkerk aan de Kerklaan, waaraan elk een bijdrage geeft. Pastor Rita Schoolenberg gaat voor en de muziekgroep van de Volle Evangelie Gemeente Effata en de organist van de Josephkerk verlenen muzikale medewerking. Liturgen komen uit alle deelnemende kerken. De kerken in Nieuwerkerk trekken vaker samen op, zo leggen zij gezamenlijk een krans bij de 4 mei-herdenking en organiseren rond Kerstmis een inloop-kerstmiddag voor alleengaanden.

Diensten
De diensten worden gehouden op maandag 20 januari in Het Kruispunt, Goudmos 67a; dinsdag 21 januari in de Josephkerk (Effata) aan de Kerklaan 20; woensdag 22 januari in de Nieuwe Kerk (hervormde gemeente), Beyerincklaan; donderdag 23 januari in De Lichtkring (gereformeerde kerk vrijgemaakt), Dreef 1; vrijdag 24 januari wordt de film Agent of Grace vertoond in de Ringvaartkerk (protestantse gemeente), Ringvaartlaan 16; zondag 26 januari gemeenschappelijke viering in de Josephkerk, Kerklaan 20.

Meer berichten