Afbeelding

De IJssel speelt zich in stijl 'veilig'

Sport 288 keer gelezen

ZAALHOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – De heren van De IJssel hebben zich al op de voorlaatste speeldag van de zaalcompetitie verzekerd van handhaving. Dat gebeurde in stijl, via twee keer een knap gelijkspel, tegen HGC en Victoria. Beide duels eindigden in 5-5.

Doordat Berkel opnieuw geen punten pakte, groeide het verschil tussen De IJssel en de hekkensluiter van de topklasse tot zeven punten. Met nog twee wedstrijden te gaan is dat gat niet meer te dichten voor Berkel. "Ik vind onze prestatie dit seizoen vele malen knapper dan vorig seizoen", verkeerde trainer/coach Mathieu de Jong in jubelstemming. "We zitten in een heel zware poule. We doen het tot nu toe geweldig."

De IJssel had zondag in Delft opnieuw succes met de vliegende keeper. Zowel in de wedstrijd tegen HGC als in het duel met Victoria bleek dat wapen zeer effectief toen de Nieuwerkerkers in de slotfase een achterstand goed wilden maken. Doelman Pascal Martens ging naar de bank en met een zesde veldspeler poetste De IJssel in beide wedstrijden een 5-3 achterstand weg. "Het zegt wel iets over onze mentale weerbaarheid", reageerde De Jong. "Het spelen met een extra veldspeler ging ons goed af. We hadden dat wel vooraf besproken, maar eerlijk gezegd weinig op getraind."

Toekomst
De Jong was er trots op dat al zijn veldspelers tot scoren kwamen. Voor verdedigers Vincent de Klerk en Hugo Dil, die op het veld actief is voor Ommoord, was het de debuutgoal in de topklasse. Ook tijdens wedstrijd zeven en acht werd De IJssel in het sportcentrum van de TU Delft gesteund door vele fans.

De Jong: "Het is mooi te zien wat we teweeg hebben gebracht. Tegelijkertijd verplicht het ons ook goed na te denken over de toekomst. We zullen een project moeten starten om de jeugd aan te laten sluiten. Deze ploeg kan nog wel even mee, maar op de middellange termijn moeten er vervangers komen. Het zou jammer zijn als we dit terrein in de toekomst moeten prijsgeven."