(foto: Pixabay/Andrzej Rembowski)
(foto: Pixabay/Andrzej Rembowski)

Raad verkiest Zuidplas.FM boven Omroep Zuidplas

Algemeen 349 keer gelezen

Zuidplas - Stichting Gouda Media wordt, als het aan de gemeenteraad ligt, met Zuidplas.FM de nieuwe zendgemachtigde in Zuidplas. De huidige lokale omroep, Omroep Zuidplas, kreeg niet voldoende stemmen om zijn werk voort te kunnen zetten.

De gemeenteraad van Zuidplas besloot dinsdag 21 januari om het Commissariaat voor de Media (CvdM) te adviseren de zendmachtiging voor de komende vijf jaar te geven aan de Goudse organisatie.

De Mediawet bepaalt dat maar één lokale publieke media-instelling in de gemeente kan worden aangewezen. Bij het CvdM kwamen twee aanvragen binnen: van Stichting Omroep Zuidplas en van Stichting Gouda Media. De gemeenteraad heeft vooraf gekeken of de twee media-instellingen aan de eisen in de Mediawet voldoen. Ook zijn gesprekken gevoerd om een samengaan te bevorderen. Een samenwerking tussen de twee omroepen is echter niet haalbaar gebleken.

De gemeenteraad heeft onder andere bekeken of de twee media-instellingen zich ook op jongeren richten, of er markt-, luister-, kijk- en klanttevredenheidsonderzoek wordt gedaan, of er sprake is van een goed operationeel bestuur en of de financiële situatie toekomstbestendig is. Daarbij telden ook de presentaties die Omroep Zuidplas en Gouda Media op 14 januari achter gesloten deuren aan de raad hebben gegeven.

Op basis van al die informatie heeft de gemeenteraad besloten het advies van het college van burgemeester en wethouders om voor Omroep Zuidplas te kiezen, niet te volgen en de zendmachtiging aan Stichting Gouda Media te gunnen.