Afbeelding
Foto: Pixabay

Zuidplas stuurt extra brandbrief naar Den Haag om zorgkosten in te tomen

Algemeen Jeugdzorg 292 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – Op verzoek van de gemeenteraad stuurt het college een nieuwe brandbrief over de toenemende kosten in het sociaal domein naar Den Haag. De gemeenteraad kwam afgelopen week over de brug met een bedrag van bijna een miljoen euro om hulpverlening in de zorg niet in gevaar te laten komen.

Door Erik van Leeuwen

Het college had dit bedrag van 950.000 euro gevraagd om 'escalatie' te voorkomen. Vorig jaar is de druk op de zorg in Zuidplas enorm toegenomen. Daardoor zijn er wachtlijsten ontstaan en zitten medewerkers tot hun oren in het werk. Dat komt mede doordat de aanvragen complexer zijn geworden. Het aantal hulpvragen zijn 'spectaculair' gestegen.

Volgens wethouder Jan Verbeek is dat het gevolg van het steeds ouder worden van de inwoners en de groei van Zuidplas. "Ieder jaar groeien we met negenhonderd inwoners en dat wordt alleen maar meer in de toekomst."

De gemeenteraad ging overigens niet zomaar akkoord met het beschikbaar stellen van dat bedrag. Een gedeelte hiervan, 250.000 euro, is van structurele aard. Daar hadden de partijen D66 en PvdA/GroenLinks moeite mee.

Lees het volledige artikel in Hart van Holland van woensdag 29 januari.