Ron Luijten baalde dat zijn ploeg na zestien minuten al met 0-3 achter stond. (foto: archief HvH)

Sterke comeback levert Nieuwerkerk punt op

Sport 141 keer gelezen

VOETBAL
Nieuwerkerk aan den IJssel – Nieuwerkerk is er zaterdag niet in geslaagd over OSV Oud-Beijerland te wippen naar de koppositie. De nummer één van derde klasse C sloeg de aanval van de nummer twee af: 3-3.

Het talrijke publiek op sportpark Dorrestein kreeg een opwindende wedstrijd te zien waarbij Nieuwerkerk slecht van start ging. Shurnel François, de spits van Oud-Beijerland, strafte meerdere keren zwak ingrijpen van de defensie keihard af.

Na zestien minuten had hij al drie keer gescoord en keek Nieuwerkerk tegen een 0-3 achterstand aan. "Het leek wel of we aan het slapen waren achterin", baalde trainer Ron Luijten. "Dat zag er niet goed uit." De oefenmeester besloot al snel tot een omzetting – van vier naar drie verdedigers – en liet ook Mike Jansen, die buiten de basis was gelaten, warmlopen.

Met een vrije trap van Remco Langerveld deed Nieuwerkerk snel iets terug (1-3). Een paar minuten voor rust kreeg Oud-Beijerland-uitblinker François bovendien voor een charge op Langerveld een directe rode kaart. De ingebrachte Mike Jansen maakte vervolgens rap de 2-3.

Stormloop
Het was de aanzet voor een Nieuwerkerkse stormloop op het doel van Oud-Beijerland. Twee minuten na rust kopte Bart Slob op de kruising. Acht minuten later was het wel raak. Dit keer hadden de Nieuwerkerkers het geluk wel aan hun zijde, want een schot van Langerveld werd van richting veranderd (3-3).

Met nog ruim een half uur op de klok en een man meer op het veld zocht Nieuwerkerk vervolgens naar een voorsprong. Oud-Beijerland-doelman Tom Kukler speelde echter de wedstrijd van zijn leven. Hij tikte een kopbal van Slob uit zijn doel en haalde ook een schot van Stefan van der Vlegel uit de bovenhoek.

De grootste kans was echter voor Mike Jansen, die alleen voor Kukler te zacht inschoot. "Dan had hij een lange neus naar mij kunnen maken", zei Luijten. Op slag van tijd kreeg Menno Homan nog zijn tweede gele kaart, waardoor ook Nieuwerkerk met tien man de wedstrijd beëindigde.

Na het laatste fluitsignaal kreeg ook Bart Meeske zijn tweede gele kaart. "Hij maakte alleen een opmerking over de tijd. Een beetje flauw, maar ook niet slim. Nu mis ik hem en Menno Homan zaterdag."