Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: 112hm.nl

Sporen van drugsafval door Zuidplas

  •   433 keer gelezen

Zuidplas - Hulpdiensten en de gemeente hebben woensdagavond de handen vol gehad aan drugsafval dat werd aangetroffen op een aantal wegen in Nieuwerkerk aan den IJssel en Moordrecht. In totaal ging het volgens een politiewoordvoerder om een traject van 15 tot 20 kilometer.

De politie kreeg rond 19.30 uur de melding van een substantie op het wegdek. Wat in eerste instantie olie leek te zijn, bleek drugsafval dat vermoedelijk vanuit een auto is geloosd.

Volgens de woordvoerder van de politie gaat het om twee sporen: één dat leidt van Schielands Hoge Zeedijk in Gouda naar Capelle, en een ander dat liep van de Nieuwerkerkse Parallelweg-Zuid, via de Spoorweglaan naar Moordrecht. De politie onderzoekt de herkomst van de substantie en loopt, op zoek naar camerabeelden en getuigen de trajecten langs.

Na de ontdekking van het afval is vanuit de gemeente de hoogste leidinggevende van de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) gewaarschuwd.

De gemeente heeft reinigingsvoertuigen ingezet die tot in de nacht bezig zijn geweest om het wegdek chemisch schoon te maken.

Meer berichten