Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Erik van Leeuwen

SUV rijdt zandbak in, jongetje zwaargewond

  •   779 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel – De schrik bij leerkrachten, leiding, ouders en kinderen van de Gideonschool is groot. Een auto reed donderdagmiddag rond enen de zandbak in van de overblijfgroep van de Gideonschool. Op dat moment was net een jongetje van acht jaar in de zandbak aan het spelen.

Door Erik van Leeuwen

Het jongetje raakte ernstig gewond en is met een trauma-ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Om het terrein werden door de politie roodwitte linten aangebracht. De politie deed na het voorval meteen onderzoek naar de toedracht.

De auto, een grijze SUV, werd bestuurd door een vrouw. Zij wilde aan de Dieze, waar zich de ingang van de Gideonschool voor de groepen 3 en 4 bevindt parkeren, maar trapte in plaats van op de rem op haar gaspedaal. "Dat vermoeden wij in ieder geval", aldus de aanwezige politie.

De auto ging door de heg de speelplek op en eindigde in de zandbak. Daar werd het spelend jongetje geraakt. Met welke snelheid dat is gebeurd, kon de politie nog niet zeggen.

Ouders die hun kinderen uit school kwamen halen 's middags waren van slag, net als hun kinderen. Eén ouder vertelde dat ze de auto door de heg had zien rijden. "Je schrikt je te pletter. Het was alsof mijn hart stilstond."

Een andere moeder stond met haar twee kinderen naar de auto te kijken. Haar aandacht ging uit naar het kledingstuk dat op de rand van de zandbak voor de auto lag. "Dat heb ik gisteren nog in mijn handen gehad. Het jongetje is een vriendje van mijn zoontje, dat ook acht jaar is. We zijn allemaal van slag. Ook de bestuurster van de auto. Ze is in shock."

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!