Logo hartvanzuidplas.nl
Noortje en Boudewijn van Wel nemen alvast een kijkje in de menukaart van De Viergang.
Noortje en Boudewijn van Wel nemen alvast een kijkje in de menukaart van De Viergang.

Prijswinnende grootouders van Anna gaan eten bij De Viergang

  •   227 keer gelezen

Zevenhuizen/Waddinxveen - "Steak tartare, mmm, en ik zie ook escargots staan." Boudewijn van Wel ziet het al, er staat genoeg lekkers op de menukaart van De Viergang. De Waddinxvener heeft met het oplossen van de prijspuzzel in Hart van Hollands kerstbijlage de hoofdprijs gewonnen. Eigenaar Remco Schuiling van restaurant De Viergang gaat het echtpaar flink verwennen.

Het kostte de winnaar een goed half uur om te komen tot de oplossing van de puzzel. 'Engelenhaar' en 'mistletoe' waren de woorden die hij invulde en opstuurde. Met hem deden dat ruim 600 andere lezers. Slechts twee oplossingen kwamen niet langs de jury; 'Engelen' en 'Kerstengel' werden niet goed gerekend. Waddinxvener Boudewijn van Wel kwam bij de trekking als winnaar uit de bus.

Bij het verzilveren van de prijs neemt hij zijn echtgenote Noortje mee, maar hij heeft bedacht dat het een diner voor vier moet worden. "Dan verdiént hij er ook nog wat aan", zegt hij lachend en wijst naar chefkok Remco, die het diner voor twee gratis beschikbaar stelde. "Afgelopen weekend hebben we elkaar nog gezien op de verjaardag van onze gezamenlijke kleindochter", zegt Van Wel.

De andere grootouders van de inmiddels 10-jarige Anna, Arno en Anjes Lamot uit Zevenhuizen, mogen wat Van Wel betreft aanschuiven als de gang naar restaurant De Viergang aan de Dorpsstraat wordt gemaakt. "We hebben meteen een afspraak gemaakt." Een preview in de menukaart levert meteen enthousiaste reacties op. "Kijk, een proeverij, dat lijkt me ook heerijk", zegt Noortje van Wel.

Foutje
Heel moeilijk was de puzzel niet, maar toch scheepte de puzzelredactie menig puzzelaar met een probleem op door één cijfertje net op de verkeerde plek te zetten. Voor foute oplossingen zorgde dat echter niet.

Niet alle puzzelaars stuurden béide oplossingen in; een kwestie van niet helemaal goed lezen, oordeelt de redactie, die echter niet streng is en ook halve oplossingen mee liet loten.

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!