Logo hartvanzuidplas.nl
Serge Molenaar vindt het leuk om nieuwe contacten te leggen tijdens een ontspannen avondje. (foto en tekst: Judith Rikken)
Serge Molenaar vindt het leuk om nieuwe contacten te leggen tijdens een ontspannen avondje. (foto en tekst: Judith Rikken)

In spel Zevenhuizenaar draait het om mensen

  •   keer gelezen

Zevenhuizen - Het is geen netwerkborrel, geen datingavond, geen training ook, en zeker geen therapie. Wat de avond die Zevenhuizenaar Serge Molenaar op 28 februari organiseert in de pub van Swanla dan wél precies inhoudt, houdt hij liever een beetje mysterieus. "Het gaat in elk geval om de gezelligheid."

Dorpsgenoten beter leren kennen door een raadsel op te lossen in een 'levend spel'. Zo omschrijft Swanla het doel van de avond in zijn promotietekst. Het spel komt uit de koker van Serge Molenaar, 43 jaar en sinds een half jaar inwoner van de Zevenhuizense nieuwbouwwijk Koningskwartier. Van oorsprong IT netwerkconsultant, sinds een half jaar fulltime bezig met coaching van mensen die hun onzekerheid willen overwinnen.

"Maar deze avond heeft niets met mijn werk te maken. Het lijkt me zelf gewoon heel erg leuk om nieuwe contacten te leggen tijdens een ontspannen avondje. Omdat mensen bij een borrel normaal gesproken toch snel bij degene blijven staan die ze al kennen, heb ik een spel met vragen bedacht met als doel op zoek te gaan naar een verborgen overeenkomst met iemand van de aanwezigen. Pas als je echt interesse in iemand toont, kun je contact maken en verbinden. Het draait om diepgang en gesprekken; je komt écht iets te weten over de ander. "

Molenaar hoopt dat de eerste spel-avond leidt tot een maandelijks terugkerend evenement, waar mensen voor de gezelligheid naartoe komen. "Het is laagdrempelig, je hebt er niks voor nodig, hoeft er niets voor te kunnen, je kunt gewoon komen zoals je bent", aldus Molenaar, die tijdens het spel optreedt als 'quizmaster'. "Ik zorg ervoor dat niemand achteraf denkt: ik vond er niks aan en heb maar een beetje aan de bar gestaan."

Overigens staat niet de hele avond - die ook voor Zuidplassenaren van buiten Zevenhuizen is - in het teken van het spel. "Daarna kun je een drankje nemen en lekker verder kletsen."
De avond begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur). Gratis aanmelden via de agenda op www.dorpshuis.nl.

Meer berichten