Lenie van 't Wout, Frans Metselaar en Rik Berends zijn drie van de zes organisatoren van de Fun Run.
Lenie van 't Wout, Frans Metselaar en Rik Berends zijn drie van de zes organisatoren van de Fun Run. Foto: Myriam Dijck

Sportieve duo's opgelet: Fun Run Zuidplas in het leven geroepen

Algemeen 566 keer gelezen

Zevenhuizen – Fanatieke buitensporters worden op 18 april aan de startlijn bij De Koornmolen in Zevenhuizen verwacht. Tot 500 deelnemers kunnen meedoen aan de eerste Fun Run Zuidplas; in duo's rennend en fietsend door de hele gemeente.

Door Myriam Dijck

"Het is geen race, maar vooral een sociaal evenement om de lol van het sporten te ervaren", zegt Frans Metselaar, een van de zes initiatiefnemers. "Onderweg zijn er verschillende horecagelegenheden waar je even pauze kunt nemen." De run is ook een laagdrempelige manier om te ervaren hoe het is om bijna een marathonafstand af te leggen.

Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden, de hele route van 38 kilometer of de korte route van 21 kilometer. "Omdat bij elk duo één persoon per fiets gaat, kunnen ze elkaar aflossen. Ze kunnen zelf kiezen hoe ze het verdelen", zegt Metselaar.

Uitdagen
De Fun Run op 18 april is gericht op zowel de fanatieke hardlopers als degenen die zichzelf op een aantrekkelijke manier willen uitdagen. Frans Metselaar: "Veel sporters zijn regelmatig weg bij hun familie, op deze manier willen we mensen stimuleren om sámen te sporten."

De volledige route van de run - onderdeel van de evenementen ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Zuidplas - gaat langs alle dorpen, inclusief Oud Verlaat. Het doel van het evenement is om geld in te zamelen voor team Zeparo, waarvan Metselaar onderdeel is.

Het team doet jaarlijks mee aan de Roparun, een estafetteloop van 520 kilometer waarbij de opbrengsten naar goede doelen gaan. Teamgenoot en mede-organisator van de Fun Run Lenie van 't Wout: "Dit jaar doen we voor de zestiende keer mee aan de Roparun; het is haast een verslaving. De kers op de taart is dat we mogen lopen voor het goede doel. Via de Fun Run kunnen we daarvoor op een nieuwe manier geld ophalen."

De kosten zijn 60 euro voor de hele route of 55 euro voor de halve route (per duo, inclusief consumpties). Info via www.inschrijven.nl (Fun Run).