Logo hartvanzuidplas.nl
Het Posthuis staat er al jaren vervallen bij aan de Moordrechtse Dorpsstraat.
Het Posthuis staat er al jaren vervallen bij aan de Moordrechtse Dorpsstraat. (Foto: Paul de Groot)

Zeven 'middeldure' appartementen op plek Posthuis

  •   193 keer gelezen

Moordrecht - Aan de Moordrechtse Dorpsstraat maakt het al twaalf jaar leegstaande Posthuis mogelijk plaats voor de nieuwbouw van zeven middeldure koopappartementen en een parkeervoorziening.

Een projectontwikkelaar heeft alle panden en gronden van het voormalige restaurant gekocht en een schetsontwerp voor nieuwbouw gemaakt. Dit toetst de gemeente nu aan onder andere het bestemmingsplan, parkeernormen en stedenbouwkundige uitstraling.

De politiek in Zuidplas vraagt al vele jaren aandacht voor de vervallen staat waarin het Posthuis - dat onderdeel is van het beschermd stads- en dorpsgezicht van Moordrecht - zich bevindt.

De gemeente erkende de problemen. "We moeten concluderen dat het reëler is het pand - de puist van Moordrecht - te slopen, dan om het op te knappen", zei wethouder Jan Hordijk anderhalf jaar geleden. Hij gaf toen aan als gemeente 'in een spagaat' te zitten, omdat het pand in handen was van drie verschillende eigenaren met ieder hun eigen belangen.

Instorting
Na een aanschrijving van die vorige eigenaren heeft de gemeente het pand leeg- en dichtgemaakt en stelt dat er geen acuut gevaar voor bijvoorbeeld instorting bestaat.

De verwachting is dat in 2020 de omgevingsvergunning voor het bouwen afgegeven kan worden en dat in 2020 met de bouw kan worden gestart. De oplevering staat gepland voor 2021.

Meer berichten