Logo hartvanzuidplas.nl
Foto: Steve Buissinne/Pixabay

Tandheelkundig centrum wil nieuwbouw aan Dorpsstraat

  •   155 keer gelezen

Zevenhuizen - Aan de Zevenhuizense Dorpsstraat wil een tandheelkundig centrum nieuwbouw plegen op de plek waar nu een grillhouse gevestigd is. Het college werkt mee aan een wijziging van het bestemmingsplan.

Op de huidige locatie, ook aan de Dorpsstraat, zegt het tandheelkundig centrum niet meer te kunnen voldoen aan de toegenomen vraag. Om uitbreiding mogelijk te maken, is het de bedoeling om de garageboxen op Dorpsstraat 204 te slopen. Op het vrijkomende terrein wil de initiatiefnemer een nieuw pand realiseren. Door de sloop van het restaurant op Dorpsstraat 206, ontstaat er ruimte voor de aanleg van voldoende parkeerplaatsen en een meer overzichtelijke uitrit.

Burgemeester en wethouders hebben de gemeenteraad laten weten dat dit op grond van het huidige beleid en het bestemmingsplan niet mogelijk is, doordat de locatie een woonbestemming heeft. Op het perceel is echter nu ook geen woning aanwezig.

Maatschappelijke functie
Het college wil daarom meewerken aan een bestemmingsplanwijziging; de locatie zou zich goed lenen voor een maatschappelijke functie in een groene omgeving. Bovendien wordt volgens het college met de uitbreiding van het tandheelkundig centrum het aanbod van zorgvoorzieningen in groeiend Zevenhuizen versterkt.

Na de zomer kunnen de plannen van het tandheelkundig centrum verder vorm krijgen. Vóór die tijd inventariseert de gemeente welke initiatieven nog meer in aanmerking komen voor een nieuw zogenoemd verzamelplan, waarin ook de bestemmingsplanwijziging voor Dorpsstraat 204/206 wordt opgenomen.

Meer berichten