Logo hartvanzuidplas.nl
Timon van Dam is herstellende van een gebroken teen, opgelopen bij zaalvoetbal. (archiefbeeld)
Timon van Dam is herstellende van een gebroken teen, opgelopen bij zaalvoetbal. (archiefbeeld)

Moerkapelle verliest top vier uit zicht

  •   127 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle lijkt definitief een hoge eindklassering in de vierde klasse te kunnen vergeten. In Polsbroek kwam de ploeg van trainer Martijn Peters tegen SPV'81 niet verder dan 2-2.

Hoewel SPV'81 altijd in de onderste regionen van het klassement is te vinden heeft Moerkapelle zelden een makkelijke middag tegen de Polsbroekers. Als eenmaal de grens van de Krimpenerwaard is gepasseerd lijkt er in het hoofd een knop om te gaan bij de spelers. Ook zaterdag werd het een worsteling voor Moerkapelle, dat er niet in slaagde het betere voetbal tentoon te spreiden. "We gingen mee in het vechtvoetbal van SPV. Duels, duels, duels. En dat wilden we juist vermijden", zei Peters, die stevig baalde.
Ook de 0-1 voorsprong na een half uur - Laurens Sluiter benutte een strafschop na een overtreding op Stef van der Zalm – bleef het Moerkapelse voetbal besmet. Slordig combinatiespel en daardoor weinig kansen.
Vlak na rust kwam SPV op gelijke hoogte. De treffer werd ondanks protesten van Moerkapelle goedgekeurd. Thijs van Nieuwkoop kreeg een duwtje en kwam daardoor in botsing met keeper Lorenzo Sloof, die net bezig was een voorzet te verwerken. De vrijgekomen bal was een prooi voor een SPV-aanvaller (1-1).
De meegereisde Moerkapelle-fans zagen het onheil van een nieuwe Polsbroekse nederlaag al aan zich voorbij trekken toen de thuisploeg dankjewel zei na een grove verdedigingsfout. Een individuele actie voorkwam een afgang. Daniël van den Hoven passeerde drie verdedigers en haalde met links vernietigend uit: 2-2.

"We kunnen de vierde plaats uit ons hoofd zetten", was de conclusie van Peters. "We zullen met GSV moet strijden om plaats vijf." In die strijd zal het voorlopig geen beroep kunnen doen op Timon van Dam. De veelscorende aanvaller is herstellende van een gebroken teen, opgelopen bij het zaalvoetbal. Peters: "Ik kan die jongens niet verbieden om te zaalvoetballen. Het is anderhalf seizoen goed gedaan, dus ik maak daar geen punt van."

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!