Logo hartvanzuidplas.nl
In de nacht van 3 op 4 mei lopen en fietsen de deelnemers aan de herdenkingsloop van Zeeland naar Moordrecht.
In de nacht van 3 op 4 mei lopen en fietsen de deelnemers aan de herdenkingsloop van Zeeland naar Moordrecht.

Estafette over 160 kilometer van Zeeland naar Moordrecht

  •   114 keer gelezen

Moordrecht - Ter nagedachtenis aan sergeant-kok Wiggert van den Heuvel, die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog uit Moordrecht vertrok, wordt in de nacht van 3 op 4 mei de herdenkingsloop '75 jaar vrijheid, niet vanzelfsprekend' gehouden. Lopers en fietsers zijn welkom aan de start in Nieuw- en Sint Joosland in Zeeland.

De 160 kilometer lange estafetteloop begint bij het kleine kerkje in het Zeeuwse dorp, waar Van den Heuvel als lid van de Prinses Irene Brigade gelegerd was. In 1945 keerde hij terug naar Moordrecht. De deelnemers aan de herdenkingsloop volgen zijn voetsporen terug naar huis.
Inwoner René Hoebeke van Nieuw- en Sint Joosland - schrijver van een boek over de strijd om de Westerschelde - ondersteunt het initiatief van de loop. Zijn wens is dat een groot deel van de Zeeuwse dorpsbewoners in de nacht bij de start van de loop aanwezig is. In Moordrecht is de Oranjevereniging, in samenwerking met Theater voor Iedereen (TVI), bezig een waardige aankomst te organiseren. Na de Dodenherdenking op 4 mei speelt TVI een theaterstuk, dat in het teken staat van Wiggert van den Heuvel.
Aanmelden als fietser of loper voor de herdenkingsloop kan via rolo.jong@kpnplanet.nl. Met de loop wordt geld ingezameld voor Stichting Hulphond Nederland.

Meer berichten

Wat vindt u?

Ben jij al lid van ons burgerpanel TipZuidplas?Reageren!