Het Posthuis in Moordrecht staat al 12 jaar te verpauperen.
Het Posthuis in Moordrecht staat al 12 jaar te verpauperen. Archieffoto: Paul de Groot

Omwonenden Posthuis door gemeente bijgepraat over herontwikkeling

Algemeen 464 keer gelezen

Moordrecht - De gemeente Zuidplas organiseert een informatiebijeenkomst over de procedure en rol van de gemeente rond een mogelijke herontwikkeling van het Posthuis in Moordrecht. Gei¨nteresseerden zijn op donderdag 5 maart van 17.00 tot 18.30 uur welkom op de locatie van De Zespunt.

Wethouder Jan Hordijk: “We hebben een aantal vragen ontvangen over de stand van zaken rondom de mogelijke herontwikkeling van het Posthuis. De situatie rond het Posthuis kent een lange historie. Daarom gaan we met onze inwoners op donderdag 5 maart in gesprek. Zo kunnen we vragen persoonlijk beantwoorden, ook al is er op dit moment nog geen besluit genomen.”

Prominente plek Dorpsstraat
Het Posthuis was tot zo’n twaalf jaar geleden in gebruik als restaurant. Sindsdien staat het pand leeg en wordt het niet meer gebruikt. Het Posthuis staat op een prominente plek in de Dorpsstraat en maakt deel uit van het beschermd stads- en dorpsgezicht van Moordrecht.

Door de slechte staat van onderhoud heeft het Posthuis een negatieve invloed op het straatbeeld. Een passende herontwikkeling is dan ook gewenst. Het gebouw is door de gemeente leeg- en dichtgemaakt. Hierdoor is er geen acuut gevaar voor bijvoorbeeld instorting.