Kristian van der Wel is ook volgend seizoen trainer van Reco ZVH.
Kristian van der Wel is ook volgend seizoen trainer van Reco ZVH.

Reco ZVH op zoek naar piekmomenten

Sport 213 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – De volleyballers van Reco ZVH spelen in de kampioenspoule vooralsnog een figurantenrol. Ook in de tweede wedstrijd, tegen Orion, werd de Zevenhuizense formatie op een kansloze 3-0 nederlaag getrakteerd.

ZVH kwam in Doetinchem in geen enkele set in de buurt van de twintig punten. "Dat steekt", erkende trainer Kristian van der Wel, die na beraad met de technische staf na afloop aankondigde 'er wat strakker in te gaan zitten'.

Volgens hem zijn de Zevenhuizenaren zoekende naar de juiste modus. "Voor de teams uit de top vier gaat het erom in de kampioenspoule te pieken. Wij hebben al gepiekt met het ticket dat we hebben behaald voor de kampioenspoule. We zijn nu op zoek naar de noodzaak te presteren. We hebben weliswaar gezegd dat we, behalve van Taurus, nog minimaal twee keer willen stunten, maar om dat doel te bereiken moet er wel iets gebeuren. Feit is dat we op dit moment nog ver af zijn van zo'n stunt."

Tekortgekomen
Tegen Orion bleek ZVH op alle facetten tekort te komen. "Het service-pass-spel van Orion was ons veel te machtig. Ze hebben ook veel kwaliteit, maar we hadden gehoopt, net als vorige week tegen Lycurgus, wat meer tegengas te kunnen bieden", aldus Van der Wel.

Timothy Scheffers is na een knieblessure op de weg terug en maakte in Doetinchem zijn eerste speelminuten. "Ik heb hem een aantal keren ingebracht in het achterveld. Hij mag nog niet springen. Een fitte Timothy zou helpen natuurlijk."

De jonge Bram Wiltenburg speelt hele wedstrijden als spelverdeler. "Voor zijn ontwikkeling is dat goed, maar we hebben nu niemand achter de hand als het even wat minder gaat."

De continuïteit die ZVH nastreeft, blijkt uit het feit dat inmiddels tien van de twaalf spelers komend seizoen verbonden blijven aan de eredivisieclub. Van der Wel: "We hopen dat alle spelers blijven, maar die zekerheid hebben we nog niet." Zeker is ook dat Van der Wel zelf nog een jaar langer als trainer/coach in Swanla is te bewonderen. "We zijn bezig aan een project en het zou vreemd zijn als ik dan wegga."