Voor de tiende keer zet 'Zorgeloos' een musical op de planken.
Voor de tiende keer zet 'Zorgeloos' een musical op de planken. Foto: pr

Zorgverleners met eigen musical het podium op

Human Interest 251 keer gelezen

Nieuwerkerk aan den IJssel/Regio - Voordat de slotuitvoering in het Isala Theater in Capelle op 16 april wordt opgevoerd, zijn de woon-/zorgcentra van De Zellingen in Nieuwerkerk, Krimpen en Capelle al het decor geweest voor de uitvoering van musicalgroep Zorgeloos. De uitvoering in De Meander in Nieuwerkerk staat gepland voor donderdagavond 26 maart en is voor bewoners en cliënten van de thuiszorg, bewoners van de aanleunwoningen en overige belangstellenden. De toegang is gratis.

De musicalgroep, waarin ook Nieuwerkerkers acteren, is ontstaan vanuit zorgorganisatie De Zellingen. Elk jaar gaan de zorgverleners de planken op met een zelfgeschreven en -geregisseerde musical.

"Voorop staat bij ons het verzorgen van een leuke en zorgeloze avond", zegt Petra Ponsen, in het dagelijks leven cva-verpleegkundige, namens de groep. "We hopen dat het plezier dat we met z'n allen hebben, uitstraalt op ons publiek."

Zes tot zeven keer gaan de zorgverleners in april de planken op; dat doen ze inmiddels tien jaar. Niet alleen de regie wordt door de werknemers van De Zellingen zelf geregeld, ook decor, geluid, licht, techniek en schmink nemen ze zelf ter hand.