Djazz Manusama op weg naar de 2-0 tegen SPV’81. (foto: Stef Hoogendijk).
Djazz Manusama op weg naar de 2-0 tegen SPV’81. (foto: Stef Hoogendijk).

Eindelijk eerste ‘echte’ zege voor Moordrecht

Sport 558 keer gelezen

VOETBAL
Moordrecht – Het waren productieve dagen voor VV Moordrecht. Zaterdag werd de eerste ‘echte’ driepunter van deze competitie genoteerd, maandagavond stemden de leden in met de verhuizing van de club naar sportpark ’t Ambacht.

Door Erik van Leeuwen

Moordrecht had eerder dit seizoen weliswaar gewonnen van Ammerstol, maar dat was een papieren overwinning. Het duel tussen beide ploegen werd gestaakt na het bekende incident waarbij een inmiddels geroyeerde aanvaller van de thuisclub een Ammerstol-speler een gebroken kaak sloeg.

Omdat Ammerstol geen zin had om voor de laatste tien minuten terug te komen naar sportpark ’t Lage, werd de tussenstand door de KNVB als eindstand in het klassement opgenomen (2-1).

Die overwinning gaf Moordrecht vanzelfsprekend weinig voldoening, dat was anders afgelopen zaterdag. “We hebben de punten knokkend over de streep getrokken”, zei trainer Glenn Telusa na de 2-1 zege op het Polsbroekse SPV’81. “Het was billenknijpen in de slotfase, maar we hebben stand gehouden.”

Telusa zag in de eerste helft een superieur Moordrecht, dat door treffers van Davey Hehakaja en Djazz Manusama verdiend op een 2-0 voorsprong kwam. Er was geen vuiltje aan de lucht totdat Hehakaja zich liet verleiden tot naschoppen en rood kreeg van de scheidsrechter. “Een domme actie”, vond Telusa. “Hij was geirriteerd, maar dit was niet slim. Daardoor benadeelde hij het team. Met elf tegen elf hadden we de controle, met tien tegen elf kregen we het moeilijk. Gelukkig hielden we stand”, aldus de trainer die verwacht dat hij Hehakaja de komende drie, vier wedstrijden moet missen. “Op een schorsing zit je nooit te wachten. Davey was de afgelopen weken een belangrijke speler voor ons. Hij was in vorm.” 

Bank
Hij hoopt zaterdag tegen Cabauw weer te kunnen beschikken over Clint Broer, die op zijn werk een bank op zijn voet had gekregen. “Zijn voet was helemaal blauw. Een flinke kneuzing.”

De wedstrijd tegen SPV’81 was voor Telusa zelf de eerste nadat hij twee weken geleden te horen kreeg dat Moordrecht in de zomer de samenwerking met hem stopt. “Eerlijk gezegd zag ik dat niet helemaal aankomen”, reageerde Telusa. “Maar ik weet ook hoe het werkt in de voetballerij. Ik moet het accepteren en maak het seizoen zo goed mogelijk af. Het zit absoluut niet in mijn aard om er met mijn pet naar te gooien.”

Hij weet nog niet waar zijn eigen toekomst ligt. “Daar ga ik de komende tijd eens goed over nadenken. Ik wil wel graag door als trainer van een standaardseniorenelftal. Bij Moordrecht heb ik me door de situatie niet goed kunnen profileren. Door de krappe selectie heb ik onvoldoende een stempel op het team kunnen drukken. Ik ben al blij als ik dit seizoen elf man op het veld hebt staan.”