Bas Roos vindt dat Groeneweg twee strafschoppen had moeten krijgen. (archiefbeeld)
Bas Roos vindt dat Groeneweg twee strafschoppen had moeten krijgen. (archiefbeeld)

Groeneweg mist magie op sportpark Van ‘t Verlaat

Sport 351 keer gelezen

VOETBAL
Zevenhuizen – Een lekkere thuisoverwinning is dit seizoen een zeldzaamheid voor Groeneweg. Aan de reeks teleurstellende resultaten in eigen huis werd zondag een nieuwe toegevoegd: 2-3 tegen FC IJsselmonde.

“Een heel frustrerende middag, álweer”, sprak Groeneweg-aanvoerder Bas Roos na de wedstrijd tegen FC IJsselmonde. De teleurstelling droop daarbij van zijn gezicht af. “Ik snap er niks van. We kunnen zó goed voetballen, maar thuis lijkt het wel of we blokkeren.”

In de negen thuiswedstrijden pakte Groeneweg dit seizoen maar elf punten. Ter vergelijking: buitenshuis waren de pupillen van trainer René van Beek goed voor vijftien punten uit acht wedstrijden. De magie van sportpark Van ’t Verlaat, waar Groeneweg altijd traditioneel sterk was, is er dus even niet.

“Tegenstanders weten dat we thuis sterk zijn en stellen zich daar ook op in”, verzuchtte Roos. “Ze voeren een soort loopgravenoorlog en graven zich helemaal in. Dat is hun goed recht natuurlijk. Een oplossing hebben we nog niet gevonden. Tegen DONK en Meeuwenplaat was het goed, maar dat is te weinig.”

Tactiek
Tegen FC IJsselmonde, dat nagenoeg dezelfde tactiek hanteerde als Coal een week geleden, kreeg Groeneweg al in de eerste minuut een tegengoal te slikken (0-1). Via treffers van Sam Boudewijn en Rick Sleeuwenhoek stelde de thuisclub orde op zaken (2-1), maar in de ijver om het goed te doen schoten de manschappen van Van Beek zich toch weer in de voet.

“Dit is moeilijk te accepteren”, zei Roos, die zich tijdens de wedstrijd groen en geel ergerde aan het tijdrekken van de gasten. “Die gasten veinsden blessures en maakten de ene na de andere schwalbe. Heel irritant. Maar daar moeten we niet naar wijzen, wel naar onszelf.”

Dat Groeneweg ook nog twee zuivere strafschoppen werd onthouden, kon er volgens Roos ook nog wel bij. “Rick Sleeuwenhoek werd zo in zijn rug gelopen en invaller Jory Broers werd neergelegd. Ik hoorde op het middenveld de tik tegen zijn schoen. Honderd procent penalty’s. Frusterend.”