Een plaats in de top vier is volgens Martijn Peters niet reëel. (archiefbeeld)
Een plaats in de top vier is volgens Martijn Peters niet reëel. (archiefbeeld)

Derde spits Stefan Sallevelt doet zijn werk

Sport 409 keer gelezen

VOETBAL
Moerkapelle – Moerkapelle hield zaterdag aan het thuisduel met WDS één punt over. Stefan Salleveldt tekende voor de Moerkapelse goal: 1-1. Hij deed daarmee volgens trainer Martijn Peters zijn werk.

De Waddinxveense oefenmeester kwam bij Sallevelt, die voor de winterstop terugkeerde na jaren niet te hebben gevoetbald, uit, omdat Laurens Sluiter op vakantie was en zijn logische vervanger in de punt van de aanval, Michael Koolhaas, geblesseerd was. “Hij leek mij de beste optie. Stefan is van origine middenvelder, maar is ook iemand die een balletje kan vasthouden. Zo’n aanspeelpunt heeft ons spel nodig.”

In de eerste helft kwam Sallevelt nog niet veel in het spel. Dat kwam door het slordige spel van de thuisploeg. “We waren erg onrustig aan de bal. Daardoor hadden we moeite om WDS goed onder druk te zetten”, constateerde Peters.

Moerkapelle had wel veel balbezit, maar kwam in de achtste minuut door niet goed opletten op achterstand. “We wisten dat WDS sterk is bij dode spelmomenten. Het tegendoelpunt kwam uit een ingooi. We zaten er net niet scherp genoeg op. Daardoor kon WDS het spel snel verplaatsen naar de andere kant en uit een voorzet scoren”, aldus Peters.

Na een uur
Pas na een uur spelen had Moerkapelle de achterstand ongedaan gemaakt. Tim Koorevaar ging op snelheid langs zijn tegenstander en haalde verwoestend uit: 1-1.

Het doelpunt smaakte bij Moerkapelle naar meer. De gastheren werden gevaarlijk via uitbraken. Remon de Bruin was het dichtst bij de 2-1. Zijn inzet werd op miraculeuze wijze door de keeper van WDS uit het doel gehouden. “Met zijn voet, heel knap”, zei Peters. “Ik telde ‘m al.”

Moerkapelle heeft inmiddels een plaats in de top vier van het klassement uit het hoofd gezet. Dat is volgens Peters niet reëel. “De eerste vier ploegen staan te ver weg. Die gaan we niet meer bij- of inhalen. Vijfde kunnen we nog wel worden. Dat is ook het doel, the best of the rest worden.”