De IJssel-Pollux stond bol van de venijnige duels. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)
De IJssel-Pollux stond bol van de venijnige duels. (foto en tekst: Erik van Leeuwen)

De IJssel krijgt felicitaties om spel

Sport 279 keer gelezen

HOCKEY
Nieuwerkerk aan den IJssel – De dames van De IJssel zijn zondag met een gelijkspel aan de tweede competitiehelft begonnen. De tweedeklasser was tegen Pollux uit Vlaardingen drie van de vier kwarten de betere ploeg, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met 2-2.

Coach Jean Paul Renes nam direct na de wedstrijd de felicitaties in ontvangst van een supporter. “Hij feliciteerde mij niet met het resultaat, maar met het spel. Hij vond de amusementswaarde hoog. Dat was ook zo. Ik kan me voorstellen dat hij het een aantrekkelijke wedstrijd vond.”

In aanloop naar de tweede competitiehelft werkten Renes en zijn ploeg hard om het spel te verbeteren. Hij vond zijn spelers voor de winterstop onrustig aan de bal. “We hebben een heel goede voorbereiding kunnen draaien. Twee dagen na afloop van de zaalcompetitie zijn we begonnen met twee keer trainen in de week en een wedstrijd op zondag. Groot verschil met de voorbereiding in de zomer was dat we de ploeg nu compleet hadden. We konden daardoor veel meer werken aan automatismen.”

Zelfvertrouwen
Renes zag zijn ploeg in oefenwedstrijden groeien. “Er is veel meer zelfvertrouwen en dat zag je ook. Toen Pollux hoog druk ging zetten, raakten we niet in paniek en hockeyden er netjes onderuit.”

De IJssel kwam via Shirley Nauta van Lemke op 1-0. Na de gelijkmaker van Pollux maakte Andrea Antuzzi 2-1. De thuisploeg verspeelde in de slotfase de voorsprong. “Het spel was prima, het resultaat minder”, baalde Renes. “Het is wel jammer dat we niet winnen, want alle ploegen net boven ons hebben punten verspeeld. We hadden de aansluiting kunnen krijgen.”

Omdat ploegen onder De IJssel in het klassement ook punten pakten, schuift de rangschikking in elkaar. 

Renes: “Daarom zou het lekker zijn als we een goede serie kunnen neerzetten. We staan niet ver achter op de subtop, maar tegelijkertijd staan we ook maar drie punten boven de degradatiestreep. We moeten voorkomen dat we degradatiehockey moeten spelen. We krijgen nu met Roomburg en Pelikaan twee zware uitwedstrijden. Roomburg is de nummer één, Pelikaan de nummer vijf.”