(foto: André Dirks)
(foto: André Dirks)

Onrust bij ZVH door nederlagen

Sport 243 keer gelezen

VOLLEYBAL
Zevenhuizen – Vier wedstrijden, vier nederlagen. En het spel valt tegen. De kampioenspoule heeft Reco ZVH nog weinig goeds opgeleverd. Na de met 1-3 verloren wedstrijd tegen Taurus overheerste het chagrijn in Swanla.

ZVH-coach Kristian van der Wel gaf toe dat zijn ploeg gezelligere tijden heeft gekend. Zelf sprak hij amper 16 uur na het verlies tegen Taurus van een ‘slecht nachtje’ dat hij achter de rug had. “Er zit veel onrust in het team. Dat is ook logisch, want inherent aan verliezen is dat het gemopper her en der toeneemt. Ik vind dat niet gek.”

Van der Wel had een voorspellende blik toen hij voor de start van de kampioenspoule stelde dat het een moeilijke campagne zou worden voor de Zevenhuizenaren, voor wie het bereiken van de laatste zes al een hoofdprijs was. 

ZVH hield rekening met de nodige verliespartijen. Toen al sprak hij erover hoe belangrijk mentale weerbaarheid zou zijn. “We willen graag doorontwikkelen, maar we zitten nu in een fase dat we vastzitten. Daarmee omgaan blijkt in de praktijk erg lastig voor ons.”

Optreden
Van der Wel had twee wedstrijden aangestipt die gewonnen zouden moeten worden: die tegen Taurus. Dat het zaterdag in Swanla niet lukte, kwam hard aan bij ZVH. Zeker na het optreden een paar dagen ervoor tegen kampioenskandidaat Sliedrecht Sport.

De vorm die de Zevenhuizenaren vorige week woensdag aan de dag legden, hadden zij niet meegenomen tegen Taurus. “Het was ook weer niet zo dat we veel minder waren dan Taurus en dat we weggeslagen zijn”, nuanceerde Van der Wel. “Het niveau lag dicht bij elkaar. We hadden twee sets nog kunnen winnen, zoals we ook de gewonnen set hadden kunnen verliezen.”

De frustratie zit ‘m veel meer in het spel. “Het is het allemaal net niet.” Van der Wel adviseerde zijn spelers dan ook om eens goed in de spiegel te kijken thuis. “Om te kijken waar iedereen beter kan. Dat geldt overigens ook voor ons als staf.”
(Erik van Leeuwen)